Tickets
Shop
Kort door de bocht 04 feb 2022

Eline Jansen naar topdivisieploeg Van Ramshorst, Lisa van der Geest stopt

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Jan Dijkema stopt als ISU-voorzitter
ISU-voorzitter Jan Dijkema zal bij het congres aanstaande zomer in Phuket niet verkiesbaar zijn voor een nieuwe termijn. De 77-jarige Nederlander werd in 2016 door het congres verkozen als opvolger van de Italiaan Ottavio Cinquanta. In 2018 werd hij herkozen voor een termijn van vier jaar. Hoewel hem gevraagd was om nog een termijn aan te blijven, heeft hij ervoor gekozen om na dit jaar een stap terug te doen, vertelt hij aan het Duitse persbureau SID. Dijkema verruilde in 1994 de politiek voor de functie van vicevoorzitter bij de KNSB. Vanuit die functie trad hij toe tot het ISU-bestuur. 

Ariëns nog twee jaar bij Reggeborgh
Crispijn Ariëns heeft zijn contract bij Reggeborgh, de opvolger van Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk, met twee jaar verlengd. Het was al bekend dat Ariëns ook volgend seizoen in de groene kleuren van de hoofdsponsor te zien zou zijn, zijn verbintenis loopt echter nog een jaar langer door. Teammanager Teun Breedijk vierde de nieuwe overeenkomst met de 32-jarige Ariëns bij de Heerdenaar thuis met een gebakje op de bank. 

 

Eline Jansen zet stap naar topdivisie
Marathonploeg Van Ramshorst heeft de bezetting voor het nieuwe seizoen rond. Ploegleider Martin van de Pol weet te melden dat Eline Jansen de afzwaaiende Linda Halling zal vervangen in de topdivisieploeg. "Eline is een groot marathontalent. We zijn blij dat we haar al in de ploeg hadden en trots dat ze nu kan doorstromen naar de topdivisie." Door het aanblijven van de andere rijders bestaat de topdivisieploeg naast Jansen komend seizoen uit Anne Tauber, Femke Mossinkoff en Laura van Ramshorst. 

Het gat dat Jansen in de beloftenploeg achterlaat wordt opgevuld door Sofia Schilder. Het 15-jarige talent maakte dit seizoen naam door als regiorijdster in haar eerste marathon bij de beloften als winnaar over de streep te komen. Van de Pol denkt dat hij met het aantrekken van Schilder de marathontoppers van de toekomst in huis heeft. "Ze is nog hartstikke jong, net als Janne Berkhout. Zij kunnen de wedstrijd leren maken bij de beloften en ook af en toe gaan proeven aan de top." Bekijk hier het transferoverzicht.

Online ticketverkoop marathonschaatsen
Voor de laatste twee Marathon Cups van het schaatsseizoen vindt de ticketverkoop online plaats. Nu er weer publiek bij de marathons aanwezig mag zijn is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er komen. Er is immers een maximum op het aantal mensen dat aanwezig mag zijn. Wil je zeker zijn van een toegangskaartje? Kaarten worden verkocht à €8 via schaatsen.nl/tickets. Toegang voor jeugd tot en met 12 jaar is gratis en kunnen ook online besteld worden. Wanneer de maximale capaciteit nog niet overschreden is zijn kaarten ook aan de kassa te koop. Publiek is welkom vanaf 15.15 uur tot 22.00 uur. 

Van der Geest stopt na dit seizoen
Lisa van der Geest heeft bekendgemaakt na het seizoen te stoppen met marathonschaatsen. De 28-jarige Warmondse vindt het mooi geweest, zegt ze tegen SkateNL. De rijdster van Team Turner hoopt de komende weken nog een mooi afscheid te kunnen beleven. In de competitie op kunstijs gaat ze momenteel aan de leiding en ook voor de natuurijswedstrijden die eind februari in het Zweedse Luleå gehouden gaan worden beschikt ze over goede papieren. Bekijk hier het transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan