Tickets
Shop
Kort door de bocht 28 feb 2022

Bosker onzeker voor WK Allround, Botman en Stollenga winnen NK Pure Sprint

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Marcel Bosker onzeker voor WK Allround
Door een positieve coronatest is het hoogst onzeker of Marcel Bosker komend weekend van start kan bij het WK Allround in Hamar. De rijder van Team Jumbo-Visma is een van de Nederlanders die van start gaan op het WK, samen met ploeggenoten Beau Snellink en Patrick Roest. "Ik baal zo extreem, want dit is wel het toernooi waar ik dit seizoen voor getraind heb. Voor de besmetting was ik echt in supervorm", zegt Bosker, die momenteel nog in Nederland verblijft. De 25-jarige allrounder wilde in Noorwegen op het podium eindigen in het eindklassement. 

Het podium van het NK Pure Sprint bij de mannen, met vlnr Aron Romeijn, Janno Botman en Jim Dhore | Foto : Remco Kuhlman

Botman en Stollenga sprintkampioenen
Janno Botman en Esmé Stollenga hebben in Alkmaar het NK Pure Sprint gewonnen. De twee schaatsers waren de besten in een klassement over 100, 300 en 500 meter. Beide spurtkanonnen waren op alle afstanden de snelste. De competitie was matig bezet. Botman was naast zilveren medaillewinnaar Aron Romeijn de enige rijder van een commerciële topploeg aan de start. Zo verkoos olympiër Merijn Scheperkamp een trainingswedstrijd in Thialf boven het NK. Tegelijkertijd met de senioren stonden ook de NK's voor de junioren op het programma. Pien Hersman en Pim Stuij waren de snelste spurters bij de junioren A, Lotte Groenen en Mats van den Bos kroonden zich kampioen bij de junioren B en Mette ten Cate en Daan van Zwienen wisten het klassement bij de junioren C te winnen. Bekijk hier de uitslagen.

Femke Beuling kampt met zwabbervoet
Het is nog niet zeker of Femke Beuling volgend jaar nog op het ijs te zien is. De sprintster van het Development Team Fryslân heeft last van een zwabbervoet, maakt ze bekend op Instagram. "Vanaf oktober kreeg ik steeds meer moeite om de schaatstechniek uit te voeren zoals ik in mijn hoofd had. Erg frustrerend en het zorgde voor wisselvallige prestaties", vertelt ze. Beuling gold in haar juniorentijd als een groot talent, maar wist bij de senioren tot nu toe nog niet door te breken. De spurter gaat met de steun van haar team er alles aan doen om volgend seizoen weer terug op niveau te zijn. 

Adegeest wereldkampioen Zwift
Loes Adegeest heeft de wereldkampioenschappen Zwift gewonnen. In deze online fietscompetitie wist de oud-marathonschaatsster zich al eerder te onderscheiden. Zaterdagavond was ze de beste op een virtueel parcours van 54,9 kilometer met 944 hoogtemeters. Adegeest was dit seizoen ook nog actief in de topdivisie van het marathonschaatsen. Die sport zegt ze na dit jaar vaarwel ten faveure van het wielrennen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan