Tickets
Shop
Olympische Spelen 09 feb 2022

KNSB vindt uitspraken Van der Poel 'grote woorden'

De KNSB noemt de beschuldigingen van de Zweedse schaatser Nils van der Poel 'grote woorden'. De Zweed zegt dat Nederland bij de ijsmeester van het langebaanschaatsen lobbyt voor een ijsvloer waarop de Nederlandse schaatsers in het voordeel zijn. "Dat zijn zijn woorden", zegt Remy de Wit, de technisch directeur van de Nederlandse schaatsbond (KNSB), over de uitspraken van Van der Poel dat de lobby van TeamNL 'corruptie' is.

Foto : BSR Agency

De technisch directeur gelooft niet dat Nederland grote invloed heeft op de beslissingen van ijsmeester Mark Messer uit Canada. "Ik denk dat de ijsmeesters hier en over de hele wereld zeer capabel zijn om de kwaliteit van het ijs zelf te kunnen managen. Ik denk dat er heel veel gesprekken plaatshebben tussen de wetenschapper van in elk geval de KNSB, coaches en de ijsmeesters. Wij doen dat eigenlijk al jaren vanuit de bond. Dat is niet anders gegaan dan dat we nu gedaan hebben."

De Wit zegt dat woorden in een artikel op deze website, waarin staat dat Nederland een dagelijkse lobby voert bij de ijsmeester, ongelukkig overkomen en dat die anders gekozen hadden kunnen worden. "Ik ben niet verantwoordelijk voor wat in die stukken staat. Ik ben er verantwoordelijk voor dat we een optimale prestatieomgeving creƫren voor de sporters en daartoe behoort dat we elke dag al jarenlang het ijs en de luchtvochtigheid meten. En als de ijsmeester daarover met ons wil praten, hebben we het erover."

Voor alle programma's, meeschrijflijsten, uitslagen en het laatste nieuws van de Olympische Spelen klik je hier


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan