Tickets
Shop
Nieuws 15 feb 2022

Achtervolgingsploegen stellen teleur, mannen met lege handen

De Nederlandse achtervolgingsploegen hebben niet kunnen leveren waarvoor ze naar China zijn afgereisd. Zowel de mannen als de vrouwen werden in de halve finale uitgeschakeld. De vrouwen wisten nog brons te pakken, de mannen verloren ook de rit om brons.

Foto : BSR Agency/Orange Pictures

De mannenploeg kon in de halve finale niet op tegen de geoliede machine Noorwegen en ook in de strijd om brons stelden Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest teleur. De Amerikaanse rijders, een gestroomlijnde ploeg die in elkaars slag elkaar opduwden, troefden de Nederlanders met speels gemak af. De Nederlanders, van wie Kramer en Bosker door de selectiecommissie van de KNSB de voorkeur genoten boven de op het OKT individueel hoger ingeschaalde Dai Dai N'tab en Tijmen Snel, reden tot twee keer toe de langzaamste tijd van de halve finalisten. De drie ploeggenoten bij Jumbo-Visma konden het vertrouwen dat ze ontvingen met de aanwijsplekken niet belonen met een medaille. De Noren prolongeerden knap hun olympische titel. 

Tegen de Russische dames waren Groenewoud, Wüst en Schouten beter op elkaar ingespeeld dan de eerdere ritten waar Antoinette de Jong nog in de ploeg zat. De Nederlandse rijdsters konden al vroeg in de race relatief rustig aan doen. De bronzen plak mag echter slechts een pleister op de wonde heten. Het goud ging naar Canada. In een spannende finale gingen zij gelijk op met de Japanse vrouwen. Nana Takagi kwam in de laatste bocht ten val, waarna Maltais, Weidemann en Blondin het feest konden vieren met hun Nederlandse coach Remmelt Eldering. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan