Tickets
Shop
Nieuws 13 feb 2022

Achtervolgingsmannen met de hakken over de sloot door

Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest hebben de gouden medaille op de ploegenachtervolging nog niet uit het vizier verloren. Op de olympische ijsbaan in Beijing wisten de drie mannen een tijd te rijden die snel genoeg was om een plek in de halve finale af te dwingen, al scheelde het niet veel. Noorwegen, de Verenigde Staten en Rusland waren sneller.

Foto : BSR Agency/Orange Pictures

Kramer startte van de koppositie, waarna Bosker deze na twee rondes overnam. Na de wissel op Roest ging de gaskraan open en gingen de rondetijden nog iets omlaag. De kleine achterstand op de Canadezen werd snel overbrugd en omgebogen in een voorsprong. De eindtijd van 3.38,90 was goed voor de vierde eindtijd. 

In de halve finale zal de Nederlandse ploeg, die Jorrit Bergsma als reserve achter de hand heeft, de regerend olympisch kampioen treffen. De Noren wisten in de kwartfinale immers de snelste tijd neer te zetten. Met Peder Kongshaug alle acht ronden aan kop van de rood-blauwe trein snelden ze naar een razendsnelle 3.37,47. Ook de andere landen die zich plaatsten voor de halve finale wisselden niet. 

Bekijk hier de uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan