Tickets
Shop
Kort door de bocht 16 dec 2022

Marathonplannen weer de ijskast in, selectie EK Kunstrijden

De voorzichtig geplande natuurijsmarathons in Noordlaren en Nieuw-Buinen zijn weer van de baan. De vorst zet onvoldoende door, bovendien blijkt de staat van de huidige ijsvloer in Noordlaren zo slecht dat schaatsen onverantwoord is. En in Nieuw-Buinen staakt de organisatie haar poging een wedstrijd-geschikt rondje te realiseren.

Foto : Eigen foto

“Kijkend naar de weersverwachting, met overdag een temperatuur van om en nabij het vriespunt is het van belang dat het komende nacht hard genoeg zal vriezen, willen we alsnog kans maken”, laat disciplinemanager Marathon Willem Hut weten, nadat hij vrijdagmorgen overleg heeft gevoerd met voorzitter Jan Geert Veldman van vereniging De Hondsrug in Noordlaren die de ijsbaan voor vrijdag heeft gesloten ‘wegens de slechte conditie van het ijs’.

Noordlaren, vaak garantie voor vroege ijspret.. | Foto : Vincent Riemersma

Als alles meezit, zou het ijs in het Groningse dorp wellicht zaterdagmorgen gekeurd kunnen worden. “Maar we nemen dan ook de voorspellingen mee van zaterdagnacht en zondag, willen we alsnog besluiten dat er een wedstrijd mogelijk is. Wat Nieuw-Buinen betreft: deze organisatie haakt voor deze periode af. Men is niet meer in staat te voldoen aan de vereisten voor een wedstrijd”, besluit Hut.

Johan Talsma winnaar kortebaan Nijelamer
Johan Talsma uit Hallum won donderdagavond de eerste kortebaanwedstrijd op natuurijs in Nijelamer. De Fries bleef Niels d'Huy (Monster) en Assenaar Jim D'hore voor in de serie afvalraces op de 160 meter lange baan en won zo de hoofdprijs van 250 euro. Er stond een opvallende deelnemer aan de start: de intussen 39-jarige Remco Olde Heuvel. Hij was 's middags gepolst door drievoudig oud-winnaar Jesper Hospes en besloot op diens uitnodiging in te gaan. Olde Heuvel eindigde niet bij de eerste zes rijders. "Mooi man", reageerde hij na afloop. "Ik heb tien jaar niet geschaatst. Toen Jesper me belde, was het tas inpakken en gaan."

Deelnemers EK Kunstrijden bekend
Lindsay van Zundert (individueel, vrouwen), Nika Osipova en Dmitry Epstein (paarrijden) en Hanna Jacuks en Alessio Galli (ijsdansen) vertegenwoordigen Nederland op het komende EK Kunstrijden. Dat toernooi voor de verschillende disciplines heeft tussen 23 en 29 januari 2023 plaats in de Finse plaats Espoo. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan