Tickets
Shop
Nieuws 02 dec 2022

Hollaar opnieuw op de mass start in World Cup 3

Louis Hollaar vormt volgende week zondag in de derde World Cup mass start opnieuw een koppel met Bart Hoolwerf. Bondscoach Rintje Ritsma wil graag drie rijders bij de top-24 in het klassement krijgen, zodat hij straks meer kan variëren in de samenstelling van de ploeg.

Foto : Neeke Smit

Hoewel Hollaar niet heel blij was met zijn drukke programma In Stavanger – hij stond op een dag aan de start van twee mass starts en de 1000 meter en verspeelde zijn startplek op dat nummer in de A-groep – krijgt hij in Calgary opnieuw dat schema voor de kiezen. “Ik heb overlegd met Gerard van Velde (Hollaars coach bij Reggeborgh, red.) en die vindt het geen probleem. Dat Louis zelf niet zo blij was in Noorwegen en daar wat over zei, is gebeurd in de eerste emotie”, legt Ritsma uit.

“Hij reed een prima halve finale waarin hij bovendien veel punten verzamelde. Daar is het me volgende week ook om te doen. Alles draait om de punten. Hij en Bart Hoolwerf zullen goed moeten opletten, in geval er weer mensen proberen weg te komen. Beiden zijn meer afmaker dan knecht zoals Jorrit Bergsma dat wel kan zijn; dat vereist veel alertheid in de race. Als dat lukt, vormen ze ook een goede combinatie die veel punten kan pakken.” Bergsma loodste in World Cup 2 (Heerenveen) Hoolwerf op perfecte wijze naar de zege. “Toch is Jorrit nog altijd niet volledig topfit. Dat is ook een beetje een reden om hem in elk geval voor de derde World Cup te sparen”, aldus Ritsma, die verder geen verrassingen heeft in de opstellingen voor de andere nummers.

Irene Schouten en Marijke Groenewoud rijden bij de vrouwen de mass start. Beiden maken ook deel uit van het kwartet dat is aangewezen voor de ploegenachtervolging. Joy Beune is net als in Stavanger van de partij, Reina Anema staat reserve. Beau Snellink, Kars Jansman en Louis Hollaar moeten het bij de mannen doen. Jorrit Bergsma is reserve van dienst.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan