Tickets
Shop
Nieuws 05 aug 2022

Nederlands trio naar ISU Junior Grands Prix kunstrijden

De Nederlandse startbewijzen voor de ISU Junior Grand Prix-wedstrijden kunstrijden zijn verdeeld. Julia van Dijk en Dani Loonstra doen beiden mee aan twee evenementen, Isabella Smit mag de spits afbijten in de eerste GP van het seizoen, in het Franse Courchevel.

Foto : www.pietures.nl

De 16-jarige Julia van Dijk uit Tilburg (foto boven) en Dani Loonstra (17, Barendrecht) verdienen hun deelnames dankzij de prestaties van afgelopen seizoen. De twee staken erbovenuit bij de junioren, en op basis daarvan mogen ze naar twee wedstrijden. Nederland heeft startrecht in vijf van de zeven Grands Prix. Van Dijk doet mee in het Tsjechische Ostrava (31 augustus-3 september) en in Gdansk (5-8 oktober) waar twee weekends achter elkaar een Grand Prix plaatsheeft; Loonstra heeft gekozen voor het eerste evenement in Polen (28 september-1 oktober) en de laatste, in het Italiaanse Egna (12-15 oktober).

Dani Loonstra | Foto : Margarita Bouma

Voor het toernooi in Courchevel, later deze maand (24-27 augustus), kwamen meer rijdsters in aanmerking. Daarom is er een online skate-off georganiseerd, waarbij de kandidates video’s konden insturen die door een technisch panel en een jury zijn beoordeeld. Van de inzendingen is die van de 18-jarige Isabella Smit (Dordrecht) het hoogst gewaardeerd.

De kalender van de Junior Grands Prix ziet er als volgt uit:
24 - 27 augustus: Courchevel (Fra) - Isabella Smit
31 augustus - 3 september: Ostrava (Tsj) - Julia van Dijk
7 - 10 september: Riga (Let)
21 - 24 september: Yerevan (Arm)
28 september - 1 oktober: Gdansk (Pol) - Dani Loonstra
5 - 8 oktober: Gdansk - Julia van Dijk
12 - 15 oktober: Egna (Ita) - Dani Loonstra


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan