Tickets
Shop
Kort door de bocht 31 aug 2022

Fleur Huls nog niet naar EK Inline wegens positieve coronatest, toekomst IJsbaan Twente onzeker

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Fleur Huls nog niet naar EK Inline wegens positieve coronatest
De Nederlandse inlineselectie is zonder sprintster Fleur Huls afgereisd naar het Europees Kampioenschap in het Italiaanse L’Aquila. De 19-jarige rijdster uit Nijeveen testte vorig weekend positief op corona, nadat ze al enkele dagen last had van een verkoudheid. “Hopelijk knapt Fleur snel op en is ze later deze week voldoende hersteld om alsnog naar Italië te vliegen”, stelt bondscoach Franks Fiers.

“Erg balen en een slechte timing”, reageert Huls zelf. “Ik kijk per dag hoe ik me voel en doe er alles aan om zo snel mogelijk fit en klachtenvrij te zijn, zodat ik naar Italië kan vertrekken”, is het korte commentaar van de Nederlands kampioene op de 200 meter. Dat nummer staat voor komende zondag op het programma, wanneer het EK begint. Het toernooi duurt tot 11 september.

Toekomst ijsbaan Twente onzeker
De exploitant van de ijsbaan in Enschede, PCH Groep, stopt ermee. Het bedrijf had een contract tot en met 2028, maar per oktober wordt dit ontbonden, aldus De Gelderlander. Al in maart kwam de ijsbaan in zwaar weer, omdat PCH Groep het financieel niet meer kon bolwerken. De gemeente Enschede heeft toen geprobeerd te zoeken naar een oplossing door meer evenementen te organiseren in de zomermaanden, maar het stopzetten van het contract bleek onvermijdelijk.

Vanaf oktober zal de gemeente te hulp schieten door éénmalig 100.000 euro beschikbaar te stellen en de onderhoudsverplichtingen over te nemen, zodat er in elk geval tot en met april 2023 geschaatst kan worden in Enschede. In de tussentijd wordt er gezocht naar een nieuwe exploitant. 

Gerard Kemkers, voormalig topschaatser en coach, roept alle betrokkenen op om te helpen de sportaccomodatie geopend te houden. De directeur van TalentNED, wat gevestigd is in Enschede, vertelt: "We mogen in Twente trots zijn op deze voorziening. Hij is bovendien ook echt van groot belang voor de ontwikkeling van de sport. Ik kan me Enschede zonder ijsbaan niet voorstellen.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan