Tickets
Shop
Kort door de bocht 30 aug 2022

Sven Kramer Academy breidt uit, programma wereldbeker Heerenveen bekend

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Stephan Tellier

Sven Kramer Academy breidt uit naar Tilburg en Enschede
Komende winter kan naast Thialf ook op de Ireen Wüst IJsbaan en de IJsbaan Twente geschaatst worden bij de Sven Kramer Academy (SKA). Twee jaar geleden werd de academie gestart, met als doel dat iedereen voor z'n twaalfde minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Zo wilde Sven Kramer iets teruggeven aan de sport. 

Voormalig profschaatser en directeur van de SKA, Douwe de Vries: “We kijken met veel trots naar deze uitbreiding. Door de Sven Kramer Academy te koppelen aan de geweldige organisaties in Tilburg en Twente zorgen we ervoor dat we meer kinderen en volwassenen in Nederland op het ijs krijgen en ze het schaatsplezier ervaren. Sven Kramer Academy op de Ireen Wüst IJsbaan, hoe mooi is dat! De twee grootste schaatsiconen van de afgelopen twee decennia als boegbeelden op de baan als stimulans voor de nieuwe generatie in het zuiden van het land."

Op zaterdag 1 oktober om 09:00 uur vindt de kick-off in Tilburg plaats op de Ireen Wüst IJsbaan, een week later op zaterdag 8 oktober om 11:30u gevolgd door de kick-off in Enschede op de IJsbaan Twente.

Programma World Cup Langebaan bekend
Tijdens het World Cup-weekend langebaan in Heerenveen (18-20 november) komen twee teamonderdelen aan bod. De driedaagse wordt afgetrapt met de mass start voor de mannen en vrouwen, op zaterdag rijden de vrouwen de teamsprint en daags erna zijn de mannensprinters aan de beurt. Op vrijdag staat er verder de 1000 meter (m en v) op het programma. Zaterdag zijn drie individuele afstanden: 1500 meter voor vrouwen, de mannen rijden de 500 en vijf kilometer. Dag drie is het aan de mannen om de 1500 meter te schaatsen, terwijl de vrouwen een 500 meter en drie kilometer hebben.

Het volledige wereldbekerprogramma, waarbij er zes keer een mass start gereden wordt en de ploegenachtervolging en teamsprint elkaar afwisselen.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan