Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2022

Talent Mats Siemons naar team Reggeborgh

Mats Siemons rijdt in het nieuwe seizoen voor team Reggeborgh. De 19-jarige schaatser, die de afgelopen twee jaar voor TalentNED reed, heeft een contract getekend voor een jaar.

Foto : SCS/Soenar Chamid

Mats Siemons is erg blij met de overstap naar Reggeborgh. “Het is een mooi team. Gerard van Velde is een goede trainer met veel ervaring van wie ik veel kan leren, net als van mijn nieuwe teamgenoten. Daarnaast is het een goed georganiseerde ploeg waar alles geregeld is”, zegt de Amsterdammer, die Industrial Design Engineering studeert aan de Universiteit Twente. 

Siemons is  een echte sprinter. De 500 en 1000 meter zijn echt zijn afstanden. “Op de 1500 meter kan ik ook nog redelijk mee komen, maar veel langer moet het niet worden”, lacht de talentvolle schaatser. In januari verbeterde hij in Thialf zijn persoonlijk record op de 500 meter tot 35,78. Een maand eerder reed hij op de 1000 meter een persoonlijke toptijd van 1.10,41. Op het NK Sprint voor junioren in Enschede eindigde Siemons dit jaar als tweede, achter Joep Wennemars. 

In december reed Siemons op het Olympisch Kwalificatietoernooi op de 1000 meter tegen Ronald Mulder. Bekijk hier zijn rit van toen:


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan