Tickets
Shop
GoSkate 11 apr 2022

Sprint app wijzigt van naam en wordt GoSkate

Sprint is nu GoSkate. De app waarmee schaatsers en inlineskaters hun prestaties kunnen bijhouden en verbeteren, verandert van naam. Vanaf 11 april heet de app GoSkate! Het gebruik van de app verandert niet en de app blijft gratis te downloaden via App Store en Google Play. Wist je dat al ruim 30 duizend schaats- en skateliefhebbers je voorgingen?

“De naamsverandering is logisch. Bij Sprint denk je aan het snelle werk. Maar de app wordt vooral gebruikt door kilometervreters op het ijs of asfalt”, vertelt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Deze liefhebbers gaan er graag op uit om zoveel mogelijk te toeren, op schaatsen en/of inlineskates. Zo kwamen we vanzelf uit op GoSkate.” 

Sinds 2018 bestaat de app en schaatsers gebruiken hem vooral om op kunstijsbanen hun prestaties te meten en zo te verbeteren. Inlineskaters gebruiken de app bij voorkeur om de fijnste routes op te slaan en met elkaar te delen. Maar ook op hun skateprestaties bij te houden. De app, voortaan dus GoSkate, biedt de gebruiker nog veel meer mogelijkheden dan alleen het bijhouden van routes en rondetijden. Gebruikers kunnen sinds begin 2021 meedoen aan challenges via de Challenges pagina, leuke medailles behalen en deelnemen aan ranglijsten  in de app. 

De KNSB heeft de app samen ontwikkeld met digitaal sportmarketingbureau Sportunity. Intussen hebben 30.318 mensen de app gedownload. De coronapandemie heeft het skeeleren een nieuwe boost gegeven en daardoor is het aantal gebruikers van de app ook flink gegroeid in de afgelopen twee jaar. 

“De Sprint app is gestart en populair geworden onder de schaatsers. Met de nieuwe functionaliteiten voor inlineskaters is de app verder gegroeid en voor een nog bredere doelgroep waardevol geworden”, zegt Sportunity directeur Niels Schut. “Met de naamswijziging naar GoSkate willen we deze groei verder doorzetten en ook verder versterken dat de GoSkate app er voor iedere schaats- én skateliefhebber is die net begint of juist al langer actief is. Dus: Ready? Set. GoSkate!”

Doe mee met de speciale GoSkate challenges
Voor alle gebruikers zijn er leuke challenges toegevoegd in de app. Zo kun je binnenkort meedoen aan vier GoSkate challenges! De challenges vind je op de Challenges pagina in GoSkate en duren maximaal twee dagen. 

De vier challenges worden de komende maand op willekeurige momenten in de app toegevoegd. Op de socials van Schaatsen.nl en via de GoSkate notificaties worden de Challenges aangekondigd. Vergeet niet om de notificaties in GoSkate aan te zetten. Behaal jij de vier challenges? Ready? Set. GoSkate!  

Nieuwe medailles in GoSkate!
Vanaf vandaag zijn er acht nieuwe medailles in GoSkate beschikbaar. Bijvoorbeeld de ‘Marathon skater’, deze behaal je door zoveel mogelijk skatekilometers te maken, bij 100 kilometer verschijnt de gouden medaille bij jouw in de GoSkate app. De bronzen medaille wordt bij 5 kilometer behaalt en bij 30 kilometer ontvang je de zilveren medaille. Ontdek alle nieuwe medailles in de app.
Ready? Set. GoSkate!

Meld je aan voor de tweede editie van de SKATE4daagse!
Ook dit jaar kun je met GoSkate deelnemen aan de KNSB Nationale SKATE4daagse, die van 13 t/m 19 juni 2022 zijn tweede editie beleeft. Wie in deze periode vier keer 5 tot 50 kilometer skeelert, krijgt daarvoor een medaille in de app (of meer). De KNSB streeft ernaar om deze vierdaagse net zo ingeburgerd te laten raken als bij wandelen en zwemmen het geval is.

Jurre Trouw: “Met de vierdaagse zijn we ingehaakt op de groeiende populariteit van het inlineskaten. Tijdens corona zijn heel veel jonge mensen enthousiast gaan skeeleren. Dat zien wij graag, zeker als mensen op pad gaan, en wij denken dat de vierdaagse extra bijdraagt aan dat plezier.”

Aan de SKATE4daagse kun je in heel het land deelnemen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of met skaters van je schaats- of inlineskatevereniging. Het enige wat je extra nodig hebt, is de GoSkate app, waarmee je jouw gereden afstand kunt bijhouden. Heb je interesse om mee te doen? Ga naar SKATE4daagse.nl Wij zouden zeggen: Ready? Set. GoSkate!

“Heb je zin gekregen om mee te doen aan de SKATE4daagse, schrijf je dan snel in”, zegt Jurre Trouw. “Ga goed voorbereid op pad en skate veilig, dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op onze site.”

Download GoSkate gratis in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan