Tickets
Shop
Nieuws 10 apr 2022

Schaatsers op social: Gouden Xandra en genieten

Wat hebben de schaatsers en inlineskaters de afgelopen week beleefd? In 'schaatsers op social' blikken wij terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

De Wereldkampioenschappen Shorttrack zijn in volle gang. Op zaterdag veroverde Xandra Velzeboer de gouden medaille na een prachtige race op de 500 meter. Haar teamgenoot Yara van Kerkhof werd derde. Wat kunnen de Nederlanders op zondag?


Kunstrijdster Niki Wories woont in Saint-Julie, een voorstadje van Montreal, en geniet van het shorttrackgeweld. 

Helaas was voor Suzanne Schulting het toernooi al voorbij voordat het begonnen was. Door een coronabesmetting kon ze geen poging doen om haar wereldtitels te prolongeren.

In Canada vond er deze week nog een WK plaats. Bij het WK Synchroonschaatsen in Hamilton eindigde het Nederlandse team Ice United op een negentiende plaats. 

Nu het marathonseizoen afgelopen is, hebben meerdere rijd(st)ers besloten om hun schaatsen aan de wilg te hangen. Zo maakten Bianca Bakker, winnaar van drie Marathon Cups dit jaar, en Iris van der Stelt, onder andere winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht in 2019, bekend te stoppen. Bedankt voor de mooie wedstrijden!

Voor Antoinette de Jong was het ook een bijzonder week, zij vierde haar verjaardag aan de Spaanse kust. 

Op zondag staat de Amstel Gold Race voor de professionals op het programma, marathonschaatser Jeroen Janissen reed op zaterdag alvast de toerversie. 

Anne Tauber, die in Lulea tiende werd op het Open Nederlands Kampioenschap, heeft zich inmiddels weer volledig gefocust op het mountainbiken. Op Braziliaanse bodem had ze op zaterdag last van technische problemen. Hopelijk heeft ze op zondag minder pech!

Voor de meeste langebaanschaatsers nadert het einde van de vakantie. Ze genieten nog even van het zonnetje, maar beginnen binnenkort met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De Oostenrijkse Vanessa Herzog heeft een rondreis gemaakt door Afrika.

Pien Hersman is ondertussen alweer volop in training. 

Inlineskater Rémon Kwant combineert het genieten van de zon met hard trainen voor de komende wedstrijden. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan