Tickets
Shop
Kort door de bocht 09 apr 2022

Versterkingen voor Team Turner en nieuwe herenploeg in het marathonschaatsen

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Drie versterkingen voor Team Turner
Team Turner heeft voor het komende marathonschaatsseizoen drie nieuwe rijders aangetrokken. Naast Dieuwertje van Kalken zullen Lisanne Buurman, Tjilde Bennis en Evi Gelling uitkomen voor het schaatsteam. Lisa van der Geest, afgelopen jaar eerste in het klassement van de Marathon Cup, en Iris van der Stelt, winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht 2019, zijn gestopt. Merel Bosma stapte over naar een ander team.

Nieuwe herenploeg in het marathonpeloton
Volgend seizoen zal er in een nieuwe organisatie een gecombineerde dames- en herenploeg in de topdivisies marathonschaatsen actief zijn. Bij de voortzetting van de Mastermind dames blijven Emma Engbers en Roos Markus voor de ploeg behouden en is Tessa Snoek aangetrokken. Sharon Hendriks is vertrokken. Belofte Sanne van Heel maakt de overstap naar de topdivisie. Bij de heren start een compleet nieuwe ploeg onder de naam Team VGR.nl. Die ploeg zal bestaan uit de huidige topdivisierijders Stefan Wolffenbuttel, Axel Koopman (Team Skate4AIR) en Niels Immerzeel (Port of Amsterdam) en beloften die de stap omhoog gaan maken Joram Verkerk en Maikel Stam (Omer ICT). Arjen Soet is aangesteld als nieuwe trainer en Yoeri Lissenberg zal als hoofdcoach op het ijs zal staan.

Patrick Roest en Hein Otterspeer gehuldigd in Lekkerkerk
In Lekkerkerk zijn Patrick Roest en Hein Otterspeer in het zonnetje gezet na hun olympische seizoen. De huldiging werd georganiseerd door de STV De Leekstreek, de vereniging waar de beide schaatsers op jonge leeftijd begonnen. Burgemeester Pieter Paans van Krimpenwaard sprak het tweetal toe. Roest won op de Winterspelen twee zilveren medailles. Otterspeer debuteerde op z'n 33e op de Spelen. Hij eindigde op de 1000 meter als tiende. Na de huldiging was er nog een 'meet and greet', waarbij de fans nog even op de foto konden met de twee schaatsers.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan