Tickets
Shop
Kort door de bocht 23 apr 2022

Team Palet gaat verder als Team BDM-BTZ, Sint Jansklooster eert Van Benthem

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Team Palet gaat verder als Team BDM-BTZ 
Komend schaatsseizoen nemen BDM en BTZ het hoofdsponsorschap over van Palet Vastgoedonderhoud. Het landmeetkundig bedrijf BDM uit Bolsward en Aannemingsbedrijf BTZ uit Almere waren al actief in het marathonschaatsen en hebben nu in Team BDM-BTZ de krachten gebundeld. Het team zal bestaan uit Ineke Dedden, Elsemieke van Maaren, Merel Bosma en Esther Kiel. 

Teammanager Eelco Kooistra; “Het was na de natuurijswedstrijden in Zweden een zeer hectische periode waarin we drie uitdagingen hadden. Ten eerste de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor, samenstelling van het team en het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Nu alle kruitdampen zijn opgetrokken kijk ik met vol vertrouwen richting komend seizoen”. Het team zal komend seizoen trainen onder leiding van Gewestelijk trainer Jack de Rijke waardoor de bestaande samenwerking met het Gewest Fryslân intensiever gaat worden. 

Nieuw in het team is Esther Kiel. Na vertrek bij Team Worldstream zocht zij een team waarbij ze marathon en langebaan goed kan combineren. “De teamorganisatie van de marathon staat hier als een huis en nu er nog intensiever met het Gewest Fryslân wordt samengewerkt biedt mij dit ook mooie kansen op de langebaan”. 

De andere nieuwkomer in het team is Merel Bosma, zij komt over van de Turner formatie. “Ik wilde graag teamgenoten om mij heen waarmee ik wekelijks gestructureerd samen kan trainen. Deze kans krijg ik bij Team BDM-BTZ en daar ben ik erg blij mee”. Twee vaste waarden van het voormalige Team Palet, Ineke Dedden en Elsemieke van Maaren, blijven de organisatie trouw.    

Sint Jansklooster eert Van Benthem en gehele schaatssport
Vrijdag onthulde Evert van Benthem het kunstwerk ‘De Schaatser’ in Sint Jansklooster. Het is een ode aan de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar en de schaatssport. De schaatsheld woont in Canada, maar was samen met zijn vrouw speciaal voor de onthulling naar zijn voormalige woonplaats gekomen.

Kunstenaar en inwoner van Sint Jansklooster, Albert Weijs, ontwierp het kunstwerk. Evenals de wanden van de naastgelegen fietstunnel is door hem en zijn dochter Mirthe beschilderd met schaatsers. 

Familie en vrienden waren uitgenodigd, waaronder prominenten uit de schaatssport, zoals de overige schaatsers uit de kopgroep van de Elfstedentocht van 1985 Jos Niesten, Jan Kooiman en Henri Ruitenberg. Andere oud-(marathon)schaatsers Co Gilling, Jan Roelof Kruithof, Johan Wardenier, Henk van Benthem, Erben Wennemars en de winnaar van de Elfstedentocht van 1997 Henk Angenent waren ook aanwezig. Er werden beelden van de finish in 1985 getoond, er was commentaar van Evert ten Napel en muziek van Syb van der Ploeg.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan