Tickets
Shop
Nieuws 26 apr 2022

Jutta Leerdam schaatst verder bij Jumbo-Visma

Jutta Leerdam (23) zet haar schaatscarrière voort bij Team Jumbo-Visma. De Westlandse hardrijdster heeft een contract voor twee seizoenen op zak. "Ik vind het supermooi dat ik nu deel uitmaak van Team Jumbo-Visma", geeft Leerdam te kennen in een persbericht over de overgang. "Ik heb de laatste tijd veel nagedacht, dingen op een rijtje gezet. Uiteindelijk denk ik dat ik met deze stap de juiste keuze heb gemaakt."

Foto : Jumbo-Visma

Zo is de laatste grote transfer in het langebaanschaatsen nu ook beklonken. Leerdam heeft de deur achter zich dichtgetrokken na het kortstondige, zelfstandige avontuur van een eigen ploeg die ze twee seizoenen terug oprichtte met haar vriend Koen Verweij. In eerste instantie heette dat project Team NEXTGEN, na het vinden van het IT-bedrijf Worldstream kreeg de formatie de naam van de Westlandse onderneming mee. Hoewel de duizendpoot uit 's-Gravenzande haar aandacht vooral kon richten op haar sport, en in staat bleek tot topprestaties, vond ze het ook leuk om zich met de lopende zaken te bemoeien. 

Van Worldstream heeft ze intussen haar handen afgetrokken. Onder leiding van Jac Orie, die naast het afscheid van Sven Kramer zijn beste stayer Patrick Roest heeft zien overstappen naar Team Reggeborgh, kan de focus puur op het schaatsen en verbeteren worden gelegd. Volgens Leerdam zijn er veel goede gesprekken geweest met de Hagenaar over de sporttechnische invulling van het programma. "Ik sta er al heel goed voor, maar alles kan altijd beter en ik heb absoluut mijn grenzen nog niet bereikt", zegt de 'koningin van Instagram' met 3,4 miljoen volgers.  "De laatste jaren heb ik natuurlijk al mooie dingen laten zien, maar ik ben ervan overtuigd dat Jac mij nog beter kan maken. Daarnaast kijk ik ernaar uit om aan te sluiten bij een grote groep schaatsers, onder wie enkele wereldkampioenen. Ik ben van mening dat als je winnaars bij elkaar zet dat elkaar alleen maar versterkt. Dit was dan ook één van de voornaamste redenen dat ik dit besluit heb genomen."

In spanning en in gedachten verzonken tijdens de Winterspelen: ook al piekerend over haar toekomst? | Foto : Vincent Riemersma

Naar verluidt heeft het tekenen van de verbintenis lang op zich laten wachten omdat tijdens de onderhandelingen onder meer het portretrecht vooral een struikelblok is geweest. Leerdam, onlangs gepresenteerd als een nieuw boegbeeld van modegigant Dior, op haar account: "De route van ons eigen team zet ik niet door. Ik heb me hier kunnen ontwikkelen tot waar ik nu sta. Ik heb zoveel mooie en inspirerende mensen leren kennen en samen veel mooie resultaten behaald. Ik kijk hier met een super trots gevoel op terug, dit pakt niemand mij mee af."

En ze besluit haar korte mededeling met: "Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van @jumbovisma_ice en om te trainen met de internationale top! Ik heb heel veel vertrouwen en zin in de toekomst, op naar nog veel mooire prestaties", aldus de drievoudig wereldkampioene (een keer 1000 meter, twee keer op de teamsprint), winnares van olympisch zilver (1000 meter) in Beijing, wereldkampioene sprint en tweevoudig Europees kampioene op de sprint.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan