Tickets
Shop
GoSkate 08 mrt 2023

Skateroute uitgelicht: langs de Reeuwijkse Plassen

In september licht GoSkate elke week een mooie skeelerroute in Nederland uit. Vorig week was dat een rondje in de omgeving van Baarn, deze week rijden we langs de Reeuwijkse Plassen. Kijk je mee?

De route die we vandaag aan je uitlichten heeft het team achter GoSkate zelf opgezocht en geskeelerd. Je kunt deze route in de GoSkate-app vinden onder de naam ‘Bodegraven Reeuwijkse Plassen’. De route is 21,6 kilometer lang en het startpunt is aan de Goudseweg in Bodegraven. Zo’n 90% van de route skate je langs water en vrijwel overal kun je terecht op glad asfalt. Vanaf het startpunt skeeler je over het fietspad langs de Goudseweg en de Goudsestraatweg.

Je gaat vervolgens de Oud Reeuwijkseweg op onder de A12 door en bij de eerste rotonde de Raadhuisweg op. Vanaf hier skeeler je langs de Breevaart tot aan de eerste grote kruising. Hier ga je de Goudse Houtsingel op om bij de eerste rotonde de Platteweg op te gaan. Vergeet vooral niet om je heen te kijken op de Platteweg, een prachtige weg met pittoreske bomen en mooie huizen langs het water. Je skeelert verder over de Platteweg en komt zo onder andere langs hotspot ‘Restaurant ‘t Vaantje’. 

Tijdens het skeeleren op de Korssendijk kun je genieten van uitzichten aan beide kanten over het water. Wil je nog even goed van de omgeving genieten? Stop dan even bij de aanlegsteiger Elfhoevenplas of haal een ijsje bij Opa Antonio. Richting het einde van de route kun je via verschillende fietspaden terug skeeleren richting het Nespad. Zo kun je weer onder de A12 skeeleren richting het startpunt van de route. Tijdens deze route kun je dus echt genieten van de prachtige natuur in het Groene Hart!

 

Hoe kan ik deze route vinden?
Je kunt alle routes in GoSkate bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Selecteer ‘Toon alleen gecertificeerde routes’ om de route uit dit artikel eenvoudig te vinden. 

Heb jij ook een leuke route afgelegd?
Als je een route hebt afgelegd met GoSkate, dan kun je deze na afloop opslaan en delen met alle andere GoSkate gebruikers. Zo brengen we samen de leukste en veiligste skateroutes in kaart. GoSkate is gratis te downloaden in de App Store en Play StoreMeer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.go-skate.nl.

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan