Tickets
Shop
Nieuws 03 sep 2021

Oud-schaatstrainer Jan van Veen wordt hoofdcoach bij KNWU

Jan van Veen is per direct aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor alle disciplines binnen de KNWU. De voormalig schaatscoach van onder meer Jong Oranje en Team Corendon komt over van sportkoepel NOC*NSF waar hij werkzaam was als prestatiemanager. "Dit is een functie die goed bij me past."

Foto : Richard Wareham

Vanuit zijn rol als prestatiemanager bij NOC*NSF was Van Veen vanaf januari tot en met de Olympische Spelen van Tokio al gedetacheerd bij de wielerbond als waarnemend hoofdcoach voor de disciplines BMX en Baan. Van Veen gaat vanaf heden nauw proberen samen te werken met de bondscoaches van de verschillende disciplines. "Ik ga kijken waar we de topsport en talentenprogramma’s kunnen verbeteren. Dit om nu, maar ook in de toekomst, succesvol te kunnen zijn en blijven", aldus Van Veen.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij met de komst van Van Veen: "Jan heeft zijn toegevoegde waarde in de afgelopen tijd als waarnemend hoofdcoach BMX en baan meer dan bewezen. Als hoofdcoach gaat Jan de sporttechnische inhoud bepalen. De opdracht wordt om zoveel mogelijk medailles te halen op de Olympische Spelen van Parijs en Los Angeles en bij alle tussenliggende grote wedstrijden. Daarnaast wordt hij eindverantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen de bond."

Van Veen werkte eerder als schaatscoach bij verschillende merkenteams, waaronder Team Hofmeier en Team Corendon, en bij Jong Oranje, waar hij Sjoerd de Vries, Marrit Leenstra, Jan Blokhuijsen, Koen Verweij en Roxanne van Hemert wereldkampioen bij de junioren zag worden. Ook was Van Veen nog een tijdje bondscoach van de Duitse schaatsers. Vanaf 2018 ging hij aan de slag als prestatiemanager voor TeamNL.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan