Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2021

Nederland met twee juryleden kunstrijden op Winterspelen

Nederland heeft straks op de Winterspelen in Beijing bij het kunstrijden een onverwacht grote afvaardiging. Want behalve het door Lindsay van Zundert afgedwongen startbewijs voor het individuele toernooi kunstrijden (vrouwen), komen er ook twee juryleden in actie. Annette Boeren was in 2006 tijdens de olympiade van Turijn, de laatste Nederlandse scheidsrechter.

In China neemt er een jurylid plaats in het panel dat de küren van de medaillestrijd voor de vrouwen beoordeelt; de ander wordt ingezet bij het paarrijden. Dat is de uitkomst van de loting die plaatshad in Oberstdorf, tussen de bedrijven door van de 53e editie van de Nebelhorn Trophy, voor de rijders de laatste mogelijkheid zich nog te plaatsen voor de Spelen.

“Toen Nederland werd getrokken voor het paarrijden, klonk er luid applaus”, verklaarde Jeroen Prins, internationaal ISU-scheidsrechter in het kunstrijden, die aanwezig was in Duitsland. “Het was tamelijk onverwacht, omdat er al twee lotingsronden waren geweest. De kans was dus niet zo groot meer.”

Wie de twee afgevaardigden zullen zijn, moet de KNSB nog bepalen. De twee onderdelen met een Nederlands jurylid hebben plaats in de slotfase van de Winterspelen. Op 15 februari 2022 rijden de vrouwen hun korte kür, twee dagen later volgt de vrije kür. Op 18 en 19 februari is het de beurt aan de paarrijders. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan