Tickets
Shop
Nieuws 03 sep 2021

Hoolwerf Heiwerken en AB Vakwerk trekken samen de knip voor marathonploeg

Hoolwerf Heiwerken wordt samen met AB Vakwerk de hoofdsponsor van de marathonploeg onder leiding van coach Roy Boeve. Dat is de uitkomst van een lange zoektocht naar nieuwe geldschieters voor de meest succesvolle formatie in de winter vóór corona aan de opmars begon en wedstrijden niet meer mochten. “Deze partijen zijn echte liefhebbers van onze sport en daarmee begint marathonschaatsen”, reageert kopman Gary Hekman opgetogen.

Foto : Neeke Smit

Bij nader inzien blijkt dat een constructie van twee bedrijven als dragende partijen, die allang hun sporen hebben verdiend in de marathonwereld, een prima oplossing is. Hoolwerf Heiwerken – AB Vakwerk schaatsteam is de officiële naam van de ploeg. “Waar het me om ging, is dat dit team nog lang niet uit elkaar mocht vallen”, vertelt de tevreden manager Teun Breedijk. “Ik heb er veel tijd ingestoken, maar ben blij dat Hoolwerf, of beter de directeuren Willem en Albert, hun schouders eronder hebben willen zetten. Afgelopen winter maakte AB Vakwerk bekend dat het een stap wilde terugdoen. Dan is het toch geweldig dat beide ondernemingen nu samen optrekken?”

Het toekomstige pak van de ploeg

De broers, die beiden een schaatsende zoon in het team hebben (Willem en Evert) beschouwen hun betrokkenheid vooral als hobby. “Deze sport past bij ons. Onze slogan is ‘gaat niet bestaat niet’, en dat geldt ook voor het marathonschaatsen. Niet zeuren, gewoon gaan. Je moet mentaliteit hebben en niet opgeven, precies hetzelfs als in de heiwereld’’, meent Albert. Zijn broer: “We werken al drie jaar samen met AB Vakwerk, destijds als cosponsor. Zo begon er iets te broeien. In het verleden hadden we een vrouwenteam, maar dit is van een andere orde van grootte. Geeft niets, het is mooi dat we het kunnen doen.”

“En ons biedt het de gelegenheid een programma te draaien wat we voor ogen hadden”, meldt een blije Roy Boeve. Een gepland trainingskamp op eigen bodem kan nu worden verplaatst naar Italië. “Als je in de periode tussen 27 september en 8 oktober zoiets doet in Nederland, is de kans groot dat je veel in slecht weer bezig bent. Dat komt de voorbereiding niet ten goede. Een ander voorbeeld: als we op de Weissensee in actie komen, kunnen we een goedkoper hotel pakken dat direct aan het meer is gelegen, dicht bij alle (afleidende) festiviteiten. Daar is niets mis mee. Ik heb echter liever een plek waar de jongens wat meer gefocust blijven op de wedstrijden, die wat duurder is.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan