Tickets
Shop
Nieuws 30 sep 2021

Elfstedenhal mikt op spetterende afsluiting olympisch schaatsseizoen

De Elfstedenhal, De Zilveren Bal en KNSB slaan de handen ineen voor een bomvolle afsluitende schaatsweek voor jong en oud. Van 12 tot en met 20 maart 2022 staat de Elfstedenhal in Leeuwarden in het teken van de afsluitende schaatsweek van Nederland.

Tijdens deze week kan de bezoeker genieten van verschillende evenementen, maar ook meedoen aan diverse activiteiten en clinics. Het volledige programma wordt dit najaar bekendgemaakt, maar één ding is zeker: het wordt een bomvol programma met voor ieder wat wils.

De week start op zaterdag 12 maart met de landelijke marathonfinale, gevolgd door de spectaculaire schaatsshow De Zilveren Bal op woensdagavond 16 maart. De week wordt afgesloten met het NK Shorttrack Junioren op zaterdag 19 en zondag 20 maart. Rondom deze evenementen is er ruimte voor verschillende schaatsactiviteiten en -clinics zodat het publiek niet alleen hoeft toe te kijken maar ook zelf deel kan nemen. Ook is er ruimte voor bedrijven en initiatieven om tijdens deze week zelf activiteiten te ontplooien in de Elfstedenhal.

Bovenstaande evenementen werden al eerder in de Elfstedenhal georganiseerd, maar nooit eerder sloegen de verschillende partijen de handen op deze manier ineen. “We hopen op deze manier heel schaatsend en niet-schaatsend Nederland te kunnen verbinden",  aldus Justin van Zutphen, evenementencoördinator Elfstedenhal. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan