Tickets
Shop
Nieuws 24 sep 2021

Danilova en Tsiba achtste na korte kür Nebelhorn Trophy

Kunstrijpaar Daria Danilova en Michel Tsiba zijn goed begonnen aan de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf. Het tweetal eindigde op de achtste plaats en hield daarmee acht koppels achter zich.

Foto : Piet van Es

Danilova en Tsiba vormen sinds een aantal jaar een paar. In 2018 wisten zij bij de Golden Spin in Zagreb al een overwinning te boeken. Afgelopen winter schreven ze geschiedenis door de eerste Nederlandse WK-deelnemers te zijn in het paarrijden. In Stockholm overheerste echter de teleurstelling. In de korte kür maakten ze teveel fouten en eindigden ze als 22e. Na hun deelname aan de Lombardia Trophy in Bergamo enkele weken geleden is de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf hun tweede wedstrijd van het seizoen. 

Dit keer ging hun optreden naar behoren. In de sprong maakten beide rijders een fout, maar verder zetten ze een zeer behoorlijke kür neer. De jury beloonde het paar dan ook met een score van 55.39 punten, tien punten hoger dan in Italië en twaalf punten meer dan ze tijdens het WK wisten te behalen. Zichtbaar tevreden zwaaiden ze na de bekendmaking van het puntentotaal naar de camera. Het Georgische duo Karina Safina / Luka Berulava gaat na de korte kür aan de leiding met 66.46 punten. 

De Nebelhorn Trophy geldt sinds 2009 in de jaren voorafgaand aan de Olympische Spelen als laatste kwalificatiemoment. Dit jaar is dat niet anders. Tsiba en Danilova lijken na de korte kür echter uitgeschakeld voor de olympische startbewijzen. Enkel de top drie verovert een ticket. Ook in de andere categorieën zijn tickets te verdienen en dat zorgt voor een sterk deelnemersveld in Oberstdorf. Zo hebben de Amerikanen Vincent Zhou en Alysa Liu naar Duitsland afgevaardigd om de laatste plekken te bemachtigen. Het mag geen verrassing zijn dat zij bij de mannen en de vrouwen na de korte kür aan de leiding gaan. 

Vrijdagochtend komen de ijsdansers voor het eerst in actie. Chelsea Verhaegh en Sherrim van Geffen zullen dan laten zien wat ze in huis hebben. De mannen vervolgen daarna het toernooi en de paarrijders sluiten de dag af. Zaterdag komen eerst de vrouwen weer in actie, de ijsdansers komen als laatste op het ijs. De wedstrijden zijn hier live te volgen. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan