Tickets
Shop
Nieuws 07 sep 2021

Aftellen tot de Winterspelen van Beijing

Onze atleten hebben natuurlijk allang de eerste stappen gemaakt van de aanloop naar een knalwinter die moet resulteren in een nieuwe olympische goldrush. Nog 150 dagen en dan ontsteekt een grootheid in miljoenenstad Beijing het vuur bij de start van de 24e Winterspelen in de geschiedenis.

Dat wordt aftellen tot de start van hoe dan ook weer een bijzonder evenement, al dan niet nog steeds beïnvloed door corona-regels. De komende maanden zoomen we veelvuldig in op de ontwikkelingen en gebeurtenissen die verband houden met het sportfeest. De kwalificatiemomenten van de shorttrackers, de langebaanvrouwen en -mannen, de vorderingen van 's lands beste kunstrijdster(s), alles komt aan bod bij Schaatsen.nl.

Grote vraag: zal het oranje van TeamNL opnieuw zo schitteren als op de laatste twee edities, toen er in Sochi (2014) en Pyeongchang (2018) respectievelijke 24 (zeven keer goud) en 20 medailles (acht gouden plakken) in de wacht werden gesleept? Hoe de oogst ook zal uitvallen, het spektakel in China (4-20 februari 2022) krijgt extra betekenis als Ireen Wüst – meest succesvolle olympische sporter ooit – en Sven Kramer van de partij zijn. Zij zetten na deze winter een punt achter hun fenomenale schaatscarrière. Het zou geweldig zijn als ze hun afscheid in stijl kunnen opluisteren met nog een hoofdprijs... of meer!

Zelf meedoen?
En misschien schitter jij wel met onze toppers mee! De redactie is op zoek naar jouw olympische ervaringen. Er zullen genoeg (schaats)supporters zijn die de Winterspelen hebben bezocht en daar heel bijzondere herinneringen aan hebben. Misschien is die ene ontmoeting met medaillewinnaar Ireen Wüst aan de bar in het Holland Heineken House jouw unieke moment geweest.

Of de dag waarop je de bizarre ontknoping van de race om het goud tussen Michel Mulder en Jan Smeekens van dichtbij meemaakte, bij de fatale wissel van Sven Kramer in Vancouver ook de handen voor de ogen sloeg, of op de banken stond te schreeuwen bij de acrobatische kunsten van shorttrackster Suzanne Schulting.

Alles kan. Wie op de Winterspelen is geweest, heeft zijn of haar gouden momenten. Die zitten nu nog opgeborgen in het geheugen, maar het is natuurlijk leuker ze te delen met iedereen! Vandaar de oproep: laat op Schaatsen.nl je souvenirs weer tot leven komen. Reacties kunnen naar schaatsfan@schaatsen.nl. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan