Tickets
Shop
Nieuws 12 okt 2021

Zuid-Korea zet olympisch shorttrackkampioene uit ploeg

De Zuid-Koreaans shorttrackster Shim Suk-hee, tweevoudig winnares van olympisch goud, is uit de nationale ploeg gezet vanwege bedenkelijke sms-berichten die ze tijdens de Winterspelen van 2018 heeft verstuurd. In die berichten suggereerde Shim dat ze haar ploeggenote Choi Min-jeong opzettelijk onderuit zou halen als een race niet volgens haar plan zou gaan.

Foto : Soenar Chamid

Shim en Choi kwamen tijdens de finale van de 1000 meter met elkaar in aanraking. In die race ging het goud naar Suzanne Schulting. Shim werd gediskwalificeerd, Choi eindigde als vierde. Volgens persbureau Yonhap heeft de Zuid-Koreaanse schaatsbond een onderzoek ingesteld om te achterhalen of er inderdaad sprake was van opzet van Shim.

De shorttrackster heeft het trainingskamp in Jincheon inmiddels verlaten. Daar bereidt de ploeg zich voor op de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van begin volgend jaar in Beijing. Shim doet ook niet mee aan de eerste wereldbekerwedstrijd later deze maand in de Chinese hoofdstad.

Shim heeft inmiddels al haar excuses aangeboden voor haar berichtjes van destijds. "Ik wil me oprecht verontschuldigen voor het teleurstellen en kwetsen van veel mensen met mijn onvolwassen acties en woorden", zei de shorttrackster. Ze ontkende echter Choi met opzet te hebben neergehaald. "Het was een ongelukkige botsing", aldus Shim, die goud won met de aflossingsploeg op de 3000 meter bij zowel de Spelen van 2014 in Sotsji als die van 2018 in Pyeongchang.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan