Tickets
Shop
Nieuws 13 okt 2021

Nederland met zeven rijders naar WK Inlineskaten in Colombia

De kogel is door de kerk: de KNSB zendt een équipe van zeven inlineskaters naar de wereldkampioenschappen in Colombia. De WK Inlineskaten worden van 6 t/m 13 november gehouden in Ibagué, op 200 kilometer van de hoofdstad Bogotá, gelegen op 1100 meter hoogte.

Foto : Neeke Smit

Het was geruime tijd onzeker of de KNSB wel een team naar de WK Inlineskaten zou afvaardigen. In Colombia heerst sociale onrust, wat tot veiligheidsrisico’s kon leiden, en de coronasituatie was lang onduidelijk. Begin deze week ontving de KNSB echter goede berichten vanuit Colombia, ‘het mekka van het inlineskaten’.

“Op beide vlakken zijn we gerustgesteld”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren.”

Dat is goed nieuws voor alle voorgeselecteerde rijders. Zij reden afgelopen weekeinde een wedstrijd in Terni (Italië), die voor de Italianen gold als selectiemoment. “Onze rijders hebben het daar goed gedaan. Ze gaan allen mee naar het WK”, aldus Scheperkamp.

De Nederlandse WK-selectie bestaat uit Berber Vonk (foto boven), Lianne van Loon, Moniek Klijnstra, Rémon Kwant (foto), Ruurd Dijkstra (foto boven) en de junioren Patricia Koot en Jorian ten Cate. Hoewel het team klein van omvang is, blijft de ambitie duidelijk. “We willen daar medailles halen”, zegt Scheperkamp, die zelf als teammanager meereist. Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni zijn de bondscoaches, 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan