Tickets
Shop
Nieuws 07 okt 2021

Jeroen Prins en Ernestien Bakker juryleden bij olympisch kunstrijden

Jeroen Prins en Ernestien Bakker zijn de twee juryleden in het kunstrijden die namens Nederland in actie komen tijdens de Olympische Winterspelen van Beijing. Beiden draaien al decennialang mee in de internationale competities, maar kwamen niet eerder in aanmerking voor de Spelen. De reden: als een natie zich niet heeft gekwalificeerd voor het olympisch toernooi, maken de juryleden uit dat land ook geen aanspraak op een plaats.

Foto : Soenar Chamid

De KNSB heeft het duo (plus twee reserves) aangewezen. De 57-jarige Prins zit reeds 39 jaar ‘in het vak’. Hij probeerde het zelf als kunstrijder tussen zijn veertiende en achttiende, waarna hij de opleiding tot jurylid ging volgen. Zes jaar later verdiende de geboren Hagenaar een aanstelling als internationaal arbiter. Bakker verwierf in dezelfde periode deze status. Prins zal toekijken bij het paarrijden, terwijl Bakker punten moet geven aan de (nu nog onbekende) landgenote. “Super, super, super, dat ik naar de Spelen mag”, reageert ze heel kort en enthousiast. “Ik had niet verwacht dat ik ooit op dit evenement zou mogen jureren. Dit is echt een hoogtepunt.”

Omdat solorijdsterLindsay van Zundert in maart van dit jaar verraste met een zestiende plaats op de WK in Stockholm, en zo Nederland aan een startplaats voor China hielp, deed ons land onlangs in Oberstdorf mee aan de loting voor de juryleden. Een plek als panellid van het corps dat het solorijden voor de vrouwen beoordeelt, was lang niet zeker; de factor geluk speelde een grote rol toen er tijdens de loting nog een positie aan Nederland werd toegekend, bij het paarrijden.

Hermi Ottemann (solorijden vrouwen) en Margo Pauw (paarijden) zijn als reserves genoteerd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan