Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2021

Groot en Mol winnen mass start in Deventer

Robin Groot en Bart Mol hebben de vierde mass start competitiewedstrijd in Deventer op hun naam geschreven. De 20-jarige rijdster van Team Jumbo-Visma en de 33-jarige rijder van Team Skate4Air waren allebei de snelste in de eindsprint en boekten zo hun eerste overwinning van het seizoen.

Foto : Soenar Chamid

Groot, die bij het WK voor junioren al eens goud won op dit onderdeel, kwam als eerste de laatste bocht uit en hield de voorsprong op het rechte stuk maar net vast. Merel Conijn, de winnares van de derde mass start competitiewedstrijd in Heerenveen, had weliswaar meer snelheid, maar kwam op de streep een paar centimeter tekort om haar tweede overwinning op rij te boeken. Evelien Vijn eindigde als derde.

Bij de mannen kwam Bart Mol juichend over de finish. De marathonschaatser van Team Skate4Air was de grote ploegen te slim af en hield Robert Post (Team Jumbo-Visma) en Ids Bouma (Team Zaanlander) achter zich. In de slotfase zorgde Jordy Harink er nog voor dat er een groepje van zeven loskwam van het peloton, maar in de laatste ronde sloot een merendeel van het peloton toch weer aan. 

Eerder op de avond zorgde Irene Schouten voor een baanrecord op de 3 kilometer. De 29-jarige rijdster van Team Zaanlander klokte een tijd van 4.09,86 en was daarmee veel sneller dan het oude baanrecord van Yvonne Nauta (4.13,16). Bij de mannen ging de overwinning naar Crispijn Ariëns, die met 6.36,47 Jos de Vos en Yves Vergeer achter zich hield. Louis Hollaar en Isabel Grevelt waren de snelsten op de 1000 meter. Hollaar noteerde een tijd van 1.10,82, terwijl Grevelt een tijd van 1.19,18 noteerde.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan