Tickets
Shop
Nieuws 07 okt 2021

Epstein en Osipova sleutelen, terwijl de toppers schitteren

Dmitry Epstein is met zijn Russische partner Nika Osipova op de korte kür van het paarrijden tijdens de Finlandia Trophy als twaalfde geëindigd. Het Russische tweetal Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov dat als eerste het ijs van de Metro Areena in Espoo op moest, zette direct de beste score neer van de middag. Vrijdag schaatsen de vijftien koppels hun vrije programma.

Foto : Soenar Chamid

Dat het Nederlandse stel, pas samen sinds juli 2020, zich niet zou mengen in de strijd om de topnoteringen, stond op voorhand vast. In de Finse stad vlakbij Helsinki zijn onder anderen de wereldkampioenen van dit jaar present. Anastasia Mishina en Aleksandr Galliamov, beiden voor in de twintig, overklasten in maart het hele deelnemersveld bij hun debuut. De derde plaats in de verplichte kür lieten ze volgen door een weergaloos vrij programma waarmee ze het goud veiligstelden. Toch moeten ze hun landgenoten Tarasova en Morozov (nummer vier van de WK) bij de Finlandia Trophy voor zich dulden: 78.33 punten om 73.76.

De Russen hebben al een flink gat geslagen met de concurrenten, van wie het Canadese paar zich het best weerde. Vanessa James en Eric Radford schaatsten 67.55 punten bij elkaar, een fractie meer dan de Spaanse combinatie Laura Barquero en Marco Zandron: 65.33 punten. Epstein en Oispova verdienden 46.29 punten.

De jurywaarderingen van de vijftien paren staan hier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan