Tickets
Shop
Nieuws 28 okt 2021

Door aanhoudende blessure overweegt Yuskov te stoppen

Net als vorig jaar moet Denis Yuskov opnieuw de start van het schaatsseizoen aan zich voorbij laten gaan. De drievoudig wereldkampioen heeft nog steeds last van de knieblessure die hem ook vorig jaar al parten speelde. Een beslissing om het seizoen in zijn geheel over te slaan of om later in te stromen is nog niet genomen.

Foto : Sander Chamid

"Eerlijk gezegd voel ik noch psychisch noch fysiek de kracht om alle nieuwe moeilijkheden op weg naar de Olympische Spelen in China te overwinnen. Ik moet eerst medische behandeling krijgen en goed nadenken over de nabije toekomst", aldus Yuskov tegenover MatchTV. Het laatste internationale optreden van de drievoudig wereldkampioen dateert van maart 2020. Bij de wereldbekerfinale in Heerenveen eindigde hij als tiende op de 1500 meter. 

Er zijn meer problemen bij de Russische ploeg. Natalya Voronina is onlangs geopereerd aan nierstenen en is onzeker voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Ook Ruslan Murashov kent lichamelijke problemen. De sprinter is besmet geraakt met het coronavirus en het herstel verloopt moeizaam. Hij mist het Russisch kampioenschap afstanden waar de tickets voor de eerste World Cups verdeeld worden. Artem Arefyev liep eveneens het coronavirus op, maar bij hem verliep de ziekte beduidend milder. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan