Tickets
Shop
Nieuws 20 okt 2021

Corendon keert bij Team Worldstream terug in het schaatsen

Corendon keert na vijf jaar afwezigheid terug in het schaatsen. De reisorganisatie wordt samen met Worldstream sponsor van de ploeg van Koen Verweij en Jutta Leerdam. Dat maakte Corendon woensdag bekend tijdens de presentatie van het team in Zandvoort.

Foto : Sander Chamid

"Het oer-Hollandse merk Corendon past perfect bij de oer-Hollandse schaatssport", zegt Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon. "We hebben uiteraard hoge verwachtingen van Jutta Leerdam. We hopen dat zij tijdens de wereldbekerwedstrijden en de Olympische Spelen haar dromen zal gaan waarmaken. We zullen er alles aan doen om haar daarin te ondersteunen."

Verweij kwam eerder al voor Corendon uit. In de zomer van 2014 kwam de nu 31-jarige Alkmaarder over van TVM. "Ik heb al eerder de ervaring gehad om Corendon als sponsor te hebben en heb toen een onwijs mooi seizoen gehad", zei Verweij tijdens de ploegpresentatie. "Het is extra mooi dat we de volgende stap kunnen maken en met nog een partner naar een nog hoger niveau kunnen bouwen."

Trainer Jan van Veen (links), Koen Verweij en de directeur van Corendon in 2014 | Foto : Neeke Smit

Het verblijf van Verweij bij Corendon was destijds van korte duur. De Noord-Hollander verschilde van inzicht met de ploeg over de invulling van het programma en zegde zijn doorlopende verbintenis na een seizoen op. Eerder dat jaar vertrokken ook Jan Blokhuijsen en trainer Jan van Veen al bij het team. Uiteindelijk zou de ploeg een jaar later definitief ophouden te bestaan. Verweij wist in het naolympisch seizoen 2014/2015 wel nog als tweede te eindigen op het EK Allround achter Sven Kramer. Pas op de slotafstand moest hij zijn meerdere erkennen in zijn voormalig ploeggenoot. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan