Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2021

Wüst pakt zilver op 1500 meter; Krol en Nuis komen er opnieuw niet aan te pas

Ireen Wüst heeft haar eerste individuele World Cup-medaille van het seizoen gewonnen. De 35-jarige Brabantse veroverde op de 1500 meter het zilver achter de ongenaakbare Miho Takagi, die net als vorige week de schaatsmijl won. Bij de mannen kwamen Thomas Krol en Kjeld Nuis niet in de buurt van het podium.

Foto : Soenar Chamid

Wüst, die vorige week een vierde (1500 meter) en een zesde plek (1000 meter) noteerde, kende in haar rit tegen Ayano Sato een goede start, maar beet zich in de slotfase stuk op de tijd van Takagi, die 1.55,67 had neergezet. Wüst kwam uit op een tijd van 1.56,25 en gaf uiteindelijk een halve seconde toe op de Japanse houdster van het wereldrecord. Antoinette de Jong eindigde met 1.56,57 net naast het podium. De Friezin versloeg in een rechtstreeks duel Irene Schouten, die met 1.57,46 achtste werd.

Wüst was na een aanvankelijke aarzeling blij met haar tweede plaats. "Mijn laatste rondje, normaal kan ik dat veel beter. Ik merkte al tijdens het rijden dat ik omhoog kwam", zei ze bij de NOS. "Ik dacht dat ik op koers lag om te kunnen winnen, maar dan moet je het ook afmaken. Snelheid houden is hier lastig en ik raak hier mijn sterke laatste rondje een beetje kwijt. Dan word je tweede." De vijfvoudig olympisch kampioene vindt desondanks dat ze op koers ligt in dit olympisch seizoen. "Het gaat lekker en ik heb er vertrouwen in."

Bij de mannen ging de overwinning naar Zhongyan Ning. De 22-jarige Chinees klokte 1.45,16 en was daarmee net iets sneller dan Joey Mantia en Min Seok Kim. Thomas Krol was op de vijfde plaats de beste Nederlander. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam vanwege zijn zestiende plek van vorige week al in de tweede rit in actie en noteerde een tijd van 1.46,17. Kjeld Nuis, die vorige week als zesde eindigde, finishte in 1.46,21 en werd daarmee zevende. Patrick Roest eindigde met 1.47,12 als vijftiende, terwijl Jan Blokhuijsen met 1.47,96 achttiende werd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan