Tickets
Shop
Corona 26 nov 2021

Nieuwe maatregelen klap voor de sport, Marathon Cup Tilburg gaat door

Van zondagochtend 28 november tot en met zondagochtend 19 december mogen er tussen 17.00 en 5.00 uur geen amateursportwedstrijden en -trainingen op binnen- of buitensportlocaties plaatsvinden. Wat de exacte gevolgen zijn van dit besluit, is nog niet bekend. De Marathon Cup in Tilburg zaterdagavond kan in ieder geval nog wel gewoon doorgaan.

Dit zijn de vrijdagavond nieuw aangekondigde maatregelen voor de sport op een rij:

  • Na 17.00 uur kan er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Trainingen en wedstrijden voor topsporters zijn ook in de avond mogelijk.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

Wat het effect van de maatregelen op ijsbanen en verenigingen precies is, is op dit moment nog niet bekend. De KNSB is in overleg met NOC*NSF over de gevolgen voor topsporters en de diverse wedstrijdkalenders. Veel verenigingen zijn in afwachting van de mogelijkheden die ijsbanen eventueel nog kunnen bieden om mogelijk buiten de uren van de 'avondlockdown' te sporten. 

Aangezien de maatregelen op zondag 28 november ingaan, kan de Marathon Cup in Tilburg zaterdagavond in ieder geval wel nog doorgang vinden. Publiek is bij deze wedstrijd niet welkom, wel is de wedstrijd te volgen via de live-uitzending op schaatsen.nl/live. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan