Tickets
Shop
Nieuws 13 nov 2021

Nederlandse vrouwen veroveren brons op team pursuit

De Nederlandse ploegenachtervolgingsvrouwen hebben bij de eerste World Cup in Polen genoegen moeten nemen met de derde plek. Irene Schouten, Ireen Wüst en Antoinette de Jong kwamen in een tijd van 3.02,69 over de finish en moesten daarmee Canada en Japan voor zich dulden.

Foto : Soenar Chamid

Schouten, Wüst en De Jong, het drietal dat vorig seizoen wereldkampioen werd op dit onderdeel, moesten het in de voorlaatste rit afleggen tegen de Japanse vrouwen (Miho Takagi, Oshigiri en Ayano Sato). In de laatste rit slaagden de Canadese vrouwen (Ivanie Blondin, Isabelle Weidemann en Valerie Maltais) er nog in om onder de tijd van Japan te duiken.

De Nederlandse vrouwen waren na afloop eensgezind dat het nog veel sneller kan. "We hebben nog niet zoveel samen getraind", zei Wüst. "We kunnen zeker beter en dat gaan we ook laten zien." De Jong was het met haar landgenote eens. "Als we eerlijk zijn, is het gat met de andere twee landen te groot. We moeten nog wat vaker met elkaar rijden en dan raken we vanzelf op elkaar ingespeeld. Dat proces heeft wat tijd nodig, dus wat mij betreft kan het alleen maar beter. Voor nu was dit een goede training op een hoog tempo."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan