Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2021

Nederlanders steeds dichter in de buurt van podium 500 meter

De Nederlandse sprinters zijn er op de tweede 500 meter in Stavanger net niet in geslaagd om op het podium te eindigen. Jutta Leerdam (vierde) en Dai Dai N'tab (vijfde) verbeterden zich allebei ten opzichte van een dag eerder en hoefden slechts een paar rijders voor zich te dulden.

Foto : Soenar Chamid

De overwinning bij de vrouwen ging naar Nao Kodaira. De Japanse was met een tijd van 37,52 0,14 seconden sneller dan de Amerikaanse Erin Jackson, die de vorige drie World Cups over 500 meter had gewonnen. Het brons was voor de regerend wereldkampioene Angelina Golikova in 37,71. Voor Kodaira was het alweer haar 28e World Cup-overwinning.

Beste Nederlandse was opnieuw Leerdam, die met een tijd van 37,94 als vierde eindigde. Michelle de Jong reed met 38,07 haar beste 500 meter van dit seizoen in de World Cup. De Friezin eindigde daarmee als achtste en bleef ploeggenote Femke Kok nipt voor. Die werd met 38,12 negende. Dione Voskamp werd met een tijd van 38,58 achttiende.

Bij de mannen ging de overwinning naar Tatsuya Shinhama, die Laurent Dubreuil in een onderling duel nipt versloeg. Het brons ging naar Artem Arefyev, terwijl Dai Dai N'tab met de vijfde plek beterschap toonde. De winnaar van het WK-brons noteerde een tijd van 34,72 en kwam slechts vijf honderdste tekort voor een podiumplek.

Naast N'tab deed de talentvolle Merijn Scheperkamp het ook goed; met 34,75 verbeterde de 21-jarige Scheperkamp zijn persoonlijk record en eindigde hij als zevende. Kai Verbij, die zaterdag nog de beste Nederlander was, was op de tweede 500 meter de minst snelle Nederlander. Met 35,02 werd hij zestiende. Hein Otterspeer eindigde met 34,98 als vijftiende.

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan