Tickets
Shop
Nieuws 19 nov 2021

Krol klopt Nuis en boekt negende World Cup-zege

Thomas Krol heeft voor de negende keer een World Cup-overwinning geboekt. De 29-jarige rijder van Team Jumbo-Visma won in het Noorse Stavanger de 1000 meter met een tijd van 1.08,66. Hij bleef daarmee ploeggenoot Kai Verbij twee honderdsten van een seconde voor. Kjeld Nuis werd vlak daarachter derde.

Foto : Soenar Chamid

Nuis leek in een rechtstreeks duel met Krol in de laatste ronde nog heel dichtbij te komen, maar moest zijn landgenoot toch voor laten gaan. Hein Otterspeer, die vorige week de eerste wereldbekerwedstrijd in Tomaszow Mazowiecki op zijn naam had geschreven, kwam in een rommelige race tot 1.08,95. Hij werd daarmee achtste. Merijn Scheperkamp werd met 1.10,27 negentiende.

Krol moest een week eerder nog de zege aan Otterspeer laten. "Vorige week zat ik er 0,02 achter, nu ervoor. Mooi dat ik aan de goede kant zit. Het is nu al de tweede keer drie op een rij", verwees hij bij de NOS naar het eveneens Nederlandse podium van een week eerder.

"Op de NK afstanden kon je ook al zien dat we op de 1000 meter vier van de beste schaatsers van de wereld hebben", zei Krol. "Ik denk dat iedereen die van schaatsen houdt straks reikhalzend uitkijkt naar het olympisch kwalificatietoernooi. Van ons vieren blijft er sowieso iemand thuis."

Krol, de regerend wereldkampioen op de 1500 meter, kwam bij de wereldbeker vorige week in een rechtstreeks duel met Nuis niet verder dan de zestiende plek. De schaatser van Jumbo-Visma zocht de oorzaak daarvan vooral bij zijn schaatsen die hij niet goed had geslepen. "Ik kwam niet vooruit. Een dag later ging het wel weer goed. Dat is het enige dat ik kan verzinnen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan