Tickets
Shop
Nieuws 12 nov 2021

Kramer negende in B-groep: 'Had graag een betere rit gereden'

Twee weken na zijn fletse optreden op de Daikin NK Afstanden is Sven Kramer er ook bij de World Cup in Tomaszow Mazowiecki niet in geslaagd om een verpletterende indruk achter te laten. De 35-jarige Fries kwam in de B-groep van de 5 kilometer niet verder dan een teleurstellende negende plek. "Dit was gewoon niet goed genoeg."

Foto : Soenar Chamid

Kramer, die zich bij de NK Afstanden ternauwernood had geplaatst voor de World Cups, hoopte in Polen de stijgende lijn te vinden, maar met een tijd van 6.30,10 was er van een stijgende lijn geen sprake. Na afloop van zijn race vond de viervoudig olympisch kampioen het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. "Ik had graag een betere rit gereden, maar vandaag was helaas een mindere dag", aldus Kramer, die zich naar eigen zeggen weleens beter heeft gevoeld. "Maar het was niet dat ik van tevoren het gevoel had dat ik hier niet moest gaan rijden."

Hoe graag Kramer ook beter had willen rijden; met nog zes weken tot het allesbepalende olympisch kwalificatietoernooi maakt hij zich nog niet al te veel zorgen. "Maar dat het beter moet, is duidelijk. Voor de rest kan ik er weinig over zeggen", aldus een teleurgestelde Kramer, die er nog aan toevoegde dat hij voornemens is om zondag de team pursuit te rijden. Of bondscoach Jan Coopmans hem ook op gaat stellen, is nog niet duidelijk. 

Kramer was vrijdag niet de enige Nederlander in de B-groep in actie kwam. Marcel Bosker, de nummer vier van de Daikin NK Afstanden op deze afstand, noteerde met 6.24,66 de derde tijd en hoefde alleen de talentvolle Noren Sander Eitrem en Hallgeir Engebraten voor zich te dulden. Bij de vrouwen maakte Sanne in 't Hof, die twee weken geleden verrassend NK-zilver won op de 5 kilometer, voor het eerst haar opwachting in de World Cups. De rijdster van de Friese selectie noteerde met 4.13,53 de vijfde tijd op de 3 kilometer. 

Op de 500 meter hielden Dione Voskamp, Marrit Fledderus, Michelle de Jong en Janno Botman de Nederlandse eer hoog. Voskamp slaagde erin om het podium te halen; de rijdster van Team Worldstream werd derde met een tijd van 38,64, waardoor ze zaterdag in de A-groep mag starten. Fledderus (38,85, vierde) en De Jong (39,16, negende met flinke misser) zullen het zaterdag nog een keer in de B-groep moeten proberen. Bij de mannen kende Botman een verdienstelijk World Cup-debuut door met een tijd van 35,44 als achtste te eindigen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan