Tickets
Shop
Kort door de bocht 25 nov 2021

Shorttrack thuistribune, opnieuw beloftenlivestream marathon

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Dennis Kruijswijk

Minder medailles?
Nederland wint bij de komende Olympische Winterspelen in Beijing niet 21 medailles, maar twee minder: 19. Sportdatabureau Nielsen's Gracenote heeft de prognose ruim twee maanden voor aanvang van het toernooi bijgesteld. Gracenote gaat nu uit van tien gouden plakken, acht zilveren en één bronzen. Suzanne Schulting (shorttrack) en Thomas Krol (schaatsen) worden specifiek als winnaars van goud genoemd. Bij de vorige Winterspelen (Pyeongchang 2018) eindigde Nederland als vijfde met twintig plakken: acht gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles. 

Thuistribune bij de World Cup
Dit weekend rijdt ShorttrackTeamNL de ISU World Cup in Dordrecht. Dit toernooi is belangrijk voor de rijders, omdat het één van de vier kwalificatietoernooien voor de Spelen is. Om Suzanne, Itzhak, Xandra, Sjinkie, Selma, Jens, Yara, Daan, Rianne, Friso, Georgie en Dylan toch persoonlijk te supporten, kun jij jouw persoonlijke succeswens insturen. De rijders kunnen deze bekijken op een tv-scherm vanuit de speciaal ingerichte huiskamer in Dordrecht. Met jouw inzending maak je kans op te gekke prijzen! De prijzen zijn mogelijk gemaakt door de partners van de ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht. Ga naar schaatsen.nl/thuistribune om je boodschap achter te laten. 

Desmet afwezig in Dordrecht
Shorttrackster Hanne Desmet komt dit weekend niet in actie bij de World Cup in Dordrecht. De Belgische schaatsster kampt met de gevolgen van een hersenschudding die ze afgelopen zomer in de training opliep. Desmet had al een olympisch startbewijs op de 1500 meter op zak. Bij de gemengde relay en de mannenrelay zijn de Belgen nog niet geplaatst voor de Spelen van Beijing.

Suzanne Schulting en Hanne Desmet | Foto : International Skating Union

Livestreams marathon
Bij de Marathon Cup in Hoorn waren voor het eerst dit seizoen de wedstrijden van de beloften via de live-uitzending te volgen. Ook deze week bij de wedstrijd in Tilburg zijn de heren beloften via de stream te bekijken. GroeNoord / Kuil zorgt voor een extra bijdrage waardoor het programma verlengd kan worden om naast de topdivisie ook de beloften uit te zenden. Naast het klassement om de Marathon Cup telt de wedstrijd in Tilburg ook mee om het nevenklassement van de Brabant Cup. Ook tijdens de derde wedstrijd om de Trachitol Trophy zijn de beloften (dames en heren) via de livestream te volgen. Alle wedstrijden van de Trachitol Trophy zullen tevens voor- en nabeschouwd worden vanuit een studiosetting. 

Buurman en Wolffenbuttel gewestelijk kampioen 
Lisanne Buurman en Stefan Wolffenbuttel zijn de nieuwe kampioenen van het gewest Noord-Holland / Utrecht. De twee marathonschaatsers wonnen woensdagavond het gewestelijk kampioenschap op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Jessica Merkens en Femke Mossinkoff werden bij de vrouwen respectievelijk tweede en derde. Wolffenbuttel hield later op de avond bij de mannen Ivar Immerzeel en Joram Verkerk achter zich. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan