Tickets
Shop
Kort door de bocht 21 nov 2021

Alternatieve Elfstedentocht opnieuw in gevaar, Emons wint KNSB Cup

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats- en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Vincent Riemersma

Opnieuw zorgen over Alternatieve Elfstedentocht
Na de jammerlijke afgelasting van vorig jaar dreigt ook in 2022 een streep door de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gezet te worden. Het meerdaagse evenement staat in januari gepland en trekt hordes Nederlanders. Ook het marathonpeloton reist ieder jaar voor wedstrijden naar het Oostenrijkse meer. Op donderdag 16 december wordt besloten of de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee veilig en verantwoord kan worden georganiseerd. Afgelopen week heeft Oostenrijk strenge maatregelen ingevoerd om het coronavirus te beteugelen. 

Emons wint in Heerenveen
Bij de KNSB Cup in Heerenveen heeft Friso Emons de dagzege gepakt. De 23-jarige shorttracker kroonde zich de beste door ploeggenoten Bram Steenaart en Kay Huisman achter zich te houden. De nationale competitie is de kraamkamer van shorttracktalent met maar liefst zes divisies waar de rijders op niveau worden ingedeeld. De beste vrouwen acteerden in de B-divisie, waar Michelle Velzeboer en Georgie Dalrymple op de tweede en derde plek eindigden achter B-junior Leon Visser.

Friso Emons | Foto : Vincent Riemersma

ISU GP Frankrijk
Anna Shcherbakova heeft met kleine voorsprong op haar landgenote Alena Kostornaia de ISU Grand Prix in Grenoble gewonnen. De Russische kunstschaatsster behaalde een totaalscore van 229.69 punten. Bij de mannen ging de overwinning naar Japan. Yuma Kagiyama wist eerder dit seizoen al de Grand Prix in Turijn te winnen en won nu ook in Frankrijk. Shun Sato eindigde op de tweede plek, Jason Brown uit Amerika vlak daarachter op plek drie. Bij het ijsdansen was er een zege voor meervoudig Europees en wereldkampioen Papadakis / Cizeron. Het Franse duo hield Gilles / Poirier uit Canada en Stepanova / Bukin uit Rusland op respectabele achterstand. In het paarrijden ging de overwinning naar het Russische koppel Boikova / Kozlovskii. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan