Tickets
Shop
Kunstrijden 14 nov 2022

Online wedstrijd voor kunstrijclubs 'Join the IceDance' 2022-2023 van start

Onder het motto Join the IceDance roept de KNSB kunstrijverenigingen op om mee te doen aan een ijsdans van Lindsay van Zundert en diverse andere Nederlandse kunstrijdsters. Wie de dans afmaakt en dat filmt, maakt kans op een clinic van voormalig olympisch kampioene Aljona Savchenko. Bovendien mag de winnende vereniging haar dans opvoeren bij de Challenge Cup.

Met een groep kunstrijd(st)ers van de vereniging de introdans van Lindsay en de andere kunstrijdsters afmaken, dat is de bedoeling. Dus samen trainen en een choreografie bedenken, waarna je van de uitvoering een video-opname maakt, die je post via Youtube, Tiktok, Facebook of Instagram. Gebruik daarbij #jointheicedance, benoem jouw kunstrijvereniging en vergeet @schaatsennl niet te taggen! 

Met deze actie speelt de KNSB in op de groeiende populariteit van het kunstschaatsen. De (media-)aandacht voor deze tak van de schaatssport groeit en dat is natuurlijk grotendeels te danken aan de prestaties van Lindsay van Zundert. De 16-jarige kunstrijdster uit Etten-Leur werd afgelopen Olympische Spelen in Beijing knap 18e en mede dankzij haar goede prestaties mocht ze dit seizoen twee ISU Grand Prix wedstrijden rijden.

#jointheicedance was als opwarmertje voor de Winterspelen van vorig jaar bedacht, maar door de coronapandemie was de KNSB genoodzaakt om de wedstrijd een jaar op te schuiven. De video met de introdans (op Dynamite van BTS) is te vinden op schaatsen.nl/jointheicedance. Verenigingen die aan de actie willen meedoen, kunnen de video hier bekijken en vervolgens lezen wat hen te doen staat.

Meer informatie vind je op schaatsen.nl/jointheicedance.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan