Tickets
Shop
Algemeen 01 mei 2021

NOC*NSF sluit zich aan bij boycot sociale media

Sportkoepel NOC*NSF sluit zich dit weekend aan bij de boycot van sociale media. De Nederlandse sportkoepel wil daarmee protesteren tegen het toenemend racisme en de discriminatie online.

Foto : Sander Chamid

"NOC*NSF sluit zich aan bij de actie van internationale en nationale sportorganisaties om dit weekend socialmediakanalen niet te gebruiken als protest tegen online racisme en discriminatie. Daarom verschijnt er tot maandagochtend niets op onze social-kanalen", laat algemeen-directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF weten met de hashtag #stoponlineabuse. Ook het account van TeamNL meldt dezelfde boodschap.

De tijdelijke boycot is een initiatief van Engelse voetbalclubs, die vanaf vrijdag 15.00 uur tot en met maandag 23.59 uur niet actief zullen zijn op sociale netwerken. Lewis Hamilton en andere coureurs uit de Formule 1 steunen de actie en hebben aangekondigd voor een paar dagen niet actief te zijn op Facebook, Instagram en Twitter. De KNSB ook doet mee aan deze actie en plaatst dit weekeinde geen berichten op hun sociale mediakanalen.

De KNVB liet eerder vrijdag weten niet mee te doen met de actie, dit tot onbegrip van onder anderen Ruud Gullit. Die reageerde negatief op het besluit namens de commissie Mijnals, die zich bezighoudt met racisme en discriminatie in het Nederlandse voetbal.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan