Tickets
Shop
Nieuws 03 mei 2021

Olympisch kampioenen Savchenko en Massot kondigen definitief afscheid aan

De regerend olympisch kampioenen in het paarrijden zullen niet meer in wedstrijdverband in actie komen. Aljona Savchenko en Bruno Massot hebben al drie jaar geen wedstrijden meer gereden en kondigden dit weekend hun definitieve afscheid aan.

Foto : Martina Cecilia

De in Oekraïne geboren Savchenko en de Fransman Massot kwamen als paar uit voor Duitsland. Op de Olympische Spelen in PyeongChang wisten zij met een uitstekende vrije kür het goud weg te kapen van het Chinese paar Sui Wenjing en Han Cong. Enkele weken later bevestigden zij hun status door in Milaan het wereldkampioenschap op hun naam te schrijven. 

De 37-jarige Savchenko schrijft op haar Instagrampagina dat de keuze om niet meer terug te keren in competitie erg lastig was. "Ik hou van de adrenaline bij de wedstrijden en het tot de limiet gaan in de trainingen. Zelf hoopte ik onze carrière nog voort te zetten, maar er ontbreekt een deel van het team. Daarbij heeft de pandemie alles nog iets moeilijker gemaakt. Elke dag is een nieuwe uitdaging en er komen ook nieuwe kansen aan."

Voordat de twee succesvolle kunstschaatsers samen een paar vormden was met name Savchenko ook al succesvol. Bij de Olympische Spelen van 2010 en 2014 wist ze samen met de Duitser Robin Szolkowy twee keer brons te veroveren. Ze werden vijfmaal wereldkampioen en vier keer Europees kampioen. Massot (32) was voor zijn samenwerking met Savchenko minder succesvol, maar wist met Daria Popova in 2014 wel de Challenge Cup in Den Haag te winnen. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan