Tickets
Shop
Nieuws 04 mei 2021

Kramer ondergaat succesvolle operatie aan rug

Sven Kramer heeft dinsdagochtend in het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag een succesvolle operatie aan zijn rug ondergaan. De 35-jarige Fries, die al meerdere jaren kampt met rugproblemen, verwacht dat zijn herstel enkele weken zal duren.

Foto : Sander Chamid

"Normaliter kies je als sporter in het olympisch seizoen liever niet voor een operatieve ingreep. Ik heb veel vertrouwen in professor Peul en de uitkomst van het onderzoek en de aard van de ingreep geven het comfort om deze operatie toch te verrichten", aldus Kramer op de website van Jumbo-Visma. "De afgelopen weken heb ik veel extra trainingsarbeid verzet en daarmee een flinke buffer opgebouwd voor de periode van herstel. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet."

De afgelopen seizoenen sprak Kramer vaker over fysiek ongemak aan zijn (onder)rug. Uitgebreid onderzoek was aanleiding voor de verrichte ingreep. "De fysieke waarden van Sven zijn al jaren op topniveau en verbeteren zelfs nog steeds", vertelt coach Jac Orie. "Op het ijs laat zijn lichaam hem af en toe in de steek. Alles afwegende durven we deze stap te zetten, omdat we denken dat er grote kans is dat hij hiermee beter en vooral stabieler zal kunnen presteren."

Kramer zal op 23 mei aanstaande 'gewoon' met Team Jumbo-Visma afreizen naar het trainingskamp in het Italiaanse Collalbo. Dit kamp zal voor de meervoudig olympisch kampioen volledig in het teken staan van herstel. Kramer hoopt over negen maanden zijn imposante carrière af te sluiten met olympisch eremetaal.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan