Tickets
Shop
Nieuws 26 mei 2021

KNSB Talent Team Vlogs! Even voorstellen: Isabel, Angel en Tom

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Deze zomer besteedt Schaatsen.nl extra aandacht aan de KNSB Talent Teams. We doen dat onder meer via een serie vlogs, waarin drie talentvolle schaatsers een uniek inkijkje geven in hun leven als jonge topsporters. Vandaag maak je kennis kennis met Isabel Grevelt (19), Tom Nijdam (17) en Angel Daleman (14).

In de winter die voor ons ligt, draait alles om de Olympische Spelen van Beijing, waar onze topschaatsers weer op jacht gaan naar goud. Zetten Sven Kramer en Ireen Wüst daar een olympisch gouden punt achter hun indrukwekkende schaatscarrières? Het is alweer even geleden, maar ook deze twee grootheden zijn ooit als jonkies op het ijs begonnen.

Nederland wil als schaatsland aan de wereldtop blijven. Daarom investeert de KNSB veel in talentontwikkeling, zodat TeamNL ook succesvol kan zijn bij de Winterspelen van Turijn 2026 en de edities daarna. Centraal daarin staan de KNSB Talent Teams, die jaarlijks onderdak bieden aan tientallen langebaanschaatsers, shorttrackers en inlineskaters.

Verspreid over heel Nederland zijn vijf er KNSB Talent Teams. Daar werken jonge talenten in een professionele omgeving aan hun ontwikkeling tot topsporters, waarbij sport en onderwijs hand in hand gaan. De jonge rijders en rijdsters van de KNSB Talent Teams hebben ieder hun eigen sportieve droom. Dagelijks werken ze keihard om die te verwezenlijken. 

Wat moeten jonge schaatsers doen om die moeilijke weg naar de top met succes af te leggen, en wat moeten ze ervoor laten? Deze serie vlogs geeft een mooi kijkje achter de schermen van de KNSB Talent Teams. Isabel, Tom en Angel nemen ons mee naar hun trainingen en wedstrijden, en laten ook zien wat ze naast het schaatsen doen. Wie zij zijn?

Isabel Grevelt (KNSB Talent Team Noordwest) is een langebaanschaatsster die gespecialiseerd is op de sprint. Bij de Jeugd Olympische Spelen won ze vorig jaar goud op de 500 meter. Angel Daleman (KNSB Talent Team Zuidwest) is een multitalent, dat zowel op de langebaan als bij shorttrack en inlineskaten al nationale titels op haar naam heeft staan. Tom Nijdam (KNSB Talent Team Noord) opkomend langebaan talent die sinds dit seizoen bij het team traint. 

Sinds vandaag staat de eerste aflevering van deze serie KNSB Talent Team Vlogs online. Hierin stellen de rijders zich voor en volgen we hen tijdens hun dagelijkse zomertrainingen. Veel kijkplezier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan