Tickets
Shop
Nieuws 01 mei 2021

Knegt bedankt Martini Ziekenhuis met kunstwerk

Sjinkie Knegt heeft een kunstwerk gemaakt om het zorgpersoneel in het Martini Ziekenhuis te bedanken. De shorttracker liep in januari 2019 ernstige brandwonden op na een ongeluk met een houtkachel en werd zeven weken behandeld in Groningen.

Samen met de Groningse kunstenaar Michel Velt maakte Knegt een persoonlijk en uniek schilderij  'om zijn dankbaarheid te tonen en ter inspiratie voor alle patiënten die dagelijks vechten voor hun gezondheid'. De Fries is inmiddels, mede dankzij de goede zorg, volledig hersteld en is momenteel volop in voorbereiding op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing. "Het is heel mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor het Martini Ziekenhuis. Ze hebben destijds enorm goede zorg verleend en mede dankzij hen kan ik nu mijn missie op weg naar goud voortzetten."

Sonja Scholten, brandwondenarts in het Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis, ziet het kunstwerk als een inspiratie voor zowel voor patiënten als medewerkers in het ziekenhuis. "Brandwondenzorg gaat niet alleen over genezen van de brandwonden", legt ze uit. "De behandeling richt zich op een zo volledig mogelijk herstel van de patiënt om weer te kunnen doen, wat belangrijk is voor de patiënt. Voor Sjinkie was dat weer op het ijs staan en presteren op het hoogste niveau. Sjinkie laat zien dat dat ondanks de littekens toch mogelijk is. Dat alleen is al een gouden medaille waard. Hoe mooi zou het zijn als hij deze ook wint op de Olympische Spelen."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan