Tickets
Shop
Nieuws 18 mei 2021

Joel Dufter sluit zich aan bij Noorse sprintploeg

Joel Dufter gaat komend seizoen meetrainen met de Noorse sprintploeg. De 26-jarige Duitser zocht na het plotselinge vertrek van zijn coach Danny Leger naar een nieuwe omgeving en kwam in zijn zoektocht uit bij Jeremy Wotherspoon. "Het klikt goed tussen ons."

Foto : Soenar Chamid

Dufter, die tijdens het afgelopen EK Sprint brons won, liet halverwege het seizoen al weten het niet eens te zijn met de beslissing van voorzitter Matthias Große om zijn coach een jaar voor aanvang van de Olympische Spelen weg te sturen. De sprinter besloot op zoek te gaan naar een alternatief en kreeg vanuit Nederland en Canada aanbiedingen, maar koos uiteindelijk voor Noorwegen. "Dit was voor mij de beste optie", stelt Dufter, die daaraan toevoegt dat hij vond dat hij een reactie moest geven op het vertrek van Leger.

De aanstelling van Peter Mueller overtuigde Dufter er niet van om alsnog bij de Duitse selectie te blijven. De coach en de atleet spraken weliswaar uitgebreid met elkaar, maar de beslissing van Dufter stond al vast. "Ik heb hem duidelijk gemaakt waarom ik deze verandering wil", aldus Dufter, die met Jeremy Wotherspoon een coach heeft gevonden met wie hij denkt vooruitgang te boeken. "Het klikt goed tussen ons, hij hecht veel waarde aan techniek en daar kan ik veel van leren." Volgend jaar hoopt hij voor de tweede keer aan de Olympische Spelen deel te nemen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan