Tickets
Shop
Sprint app 12 mrt 2021

Vind de mooiste skateroutes in jouw buurt

In 2020 hebben wij in verschillende artikelen diverse skateroutes uit de Sprint app in de spotlight gezet. In 2021 gaan we hier mee verder en nemen we je weer mee in de leukste en veiligste skateroutes. In de afgelopen tijd is er aantal nieuwe routes bijgekomen en inmiddels staan er al 1500 routes in de Sprint app. Daarom nemen we je in dit artikel mee met de eerste routes van dit skateseizoen.

Met de Sprint app is het mogelijk om je skateprestaties bij te houden door middel van de GPS op je mobiel. Zo wordt je snelheid en je afstand gemeten, en natuurlijk ook de route die je aflegt. Na afloop van een route is het mogelijk om deze te delen met alle andere Sprinters. Zo brengt Sprint samen met jou de leukste en veiligste routes van Nederland in kaart.

Rondje Walib (Dronten)
De eerste route is gedeeld door Sprinter E. van Zeeburg en is te vinden in Dronten. Deze route komt langs de Veluwerandmeren, dat op de grens tussen Flevoland en Gelderland ligt. De route is totaal 22 kilometer lang en kun je in de Sprint app vinden onder de naam 'Rondje Walib'.

  • Open de Sprint app en klik op de oranje knop.
  • Start de skatefunctie door op het skate-icoon te klikken.
  • Klik op het kaart-icoon links naast de startknop.
  • De route staat bovenaan de lijst uitgelicht.
  • Klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Dan kun je ook een routebeschrijving laden naar het startpunt van de skateroute. Tijdens deze route kun je genieten van mooie uitzichten, zoals te zien is op de afbeelding die is toegevoegd aan de route.

Rond De Balloërheide (Rolde)
De tweede route vind je in Rolde, in de buurt van Assen en is toegevoegd door Sprinter Els. Deze route is ruim 16 kilometer lang en is inmiddels twee keer afgelegd. De route komt door het buurtschap Balloërveld en bestaat uit een grote rondje rond het aangrenzende natuurgebied Balloërveld.

Geleen-Maas-Vliegveld-Geleen (Geleen)
Voor de echte skateliefhebber is er in Geleen een route van maar liefst 53 kilometer. De route is toegevoegd door Sprinter Erwin en komt langs Geleen, Maastricht, Sittard en Stein. In de route zit een hoogteverschil van ruim 80 meter. Erwin heeft de route compleet gemaakt met twee meldingen. Bij Itteren gaat de route over twee Wildroosters heen. Pas hier dus op! De route loopt daarnaast voor een groot deel lang het Julianakanaal. Echt een route voor de gevorderde skater.

Hoe kan ik de andere routes vinden?
Je kunt alle routes in de Sprint app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op de kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Of bekijk deze video even, waarin we het je uitleggen.

Kan ik onder de huidige omstandigheden wel skaten?
Nu we nog steeds mogen sporten is het van belang dat je met een aantal punten rekening blijft houden. Draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers. Respecteer de 1,5 meter afstand en pas deze zoveel mogelijk toe.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie en help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan