Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2021

Team IKO maakt ploeg rond met Romeijn en Speijers

Team IKO heeft Aron Romeijn en Jesse Speijers aangetrokken. Romeijn komt over van Team Worldstream, Speijers maakt de overstap van het KNSB Talent Team Zuid. Daarmee is de teamsamenstelling voor volgend seizoen rond voor de ploeg van onder anderen Jorien Ter Mors en Esmee Visser.

Foto : Soenar Chamid

"Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij dit mooie team", aldus Romeijn in een persbericht. "Ik heb afgelopen seizoen een pittige virusinfectie opgelopen en heb daardoor heel lang niet kunnen trainen. Ik sta dan ook te popelen om aan de slag te gaan met een sterke sprinttrein en heb heel veel vertrouwen in de aanpak van Erwin, Erik en Martin", verwijst hij naar de gebroeders Ten Hove en Erik Bouwman. "We vinden het knap hoe Aron gedurende het seizoen hard is blijven werken en we denken dat hij komend seizoen in combinatie met onder andere Lennart Velema en Marten Liiv heel hard kan gaan schaatsen", laten de trainers op hun beurt weten.

De 18-jarige Jesse Speijers maakte afgelopen seizoen zijn debuut op de Daikin NK Afstanden en het Daikin NK Allround. "Ik had als doel om mij in de kijker te rijden via de World Cups junioren en WK junioren. Toen die wedstrijden niet doorgingen, baalde ik ontzettend. Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat Team IKO zo veel vertrouwen in mij heeft. Ik ben benieuwd wat deze stap mij gaat brengen." Team IKO over Jesse Speijers: "Jesse is een heel talentvolle jongen die vanuit het shorttrack eigenlijk nog maar twee seizoenen zich serieus richt op de langebaan. Vanwege corona hebben de Nederlandse junioren maar weinig wedstrijden kunnen rijden, maar wij zien ontzettend veel potentie in hem gebaseerd op zijn testdata, technische niveau en de wedstrijden die hij wel heeft kunnen rijden."

Rem de Hair en Yves Vergeer hebben hun contract bij Team IKO met een jaar verlengd. De Hair was afgelopen seizoen geblesseerd aan zijn knie en kan sinds kort de training weer hervatten. 

Klik hier voor het transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan