Tickets
Shop
Nieuws 26 mrt 2021

Skeelertrainingen beginnen eerder dan anders: 'Lang naar uitgekeken'

Waar het inlineseizoen normaal gesproken nog even op zich laat wachten, zijn nu bij veel schaats- en skeelerverenigingen de trainingen voor de jeugd alweer begonnen. Ook bij de verenigingen in Losser en Rijssen wordt alweer hard getraind: een mooi moment om eens een kijkje te nemen bij deze clubs. "Hier hebben we heel lang naar uitgekeken!"

Door de coronapandemie zijn er sinds vorig jaar veel meer kinderen gaan skeeleren en ook dit jaar zien ze bij SSV in Rijssen een toename bij de jeugd. "We merkten dat het seizoen wat moeizamer op gang kwam, maar doordat er geen binnensporten gedaan mochten worden, zijn er veel kinderen gaan skeeleren. Voor de skeelersport is het dus niet zo'n slecht seizoen geweest", vertelt voorzitter Mark van den Dijk.

Ook trainster Andra van den Hoeven merkt dat er meer kinderen komen skeeleren. "Ik denk dat het ook te maken heeft met afgelopen winter. Toen konden we schaatsen op natuurijs. Nu, een aantal weken later, beginnen we weer met het skeeleren, dus ik denk dat dat wel een reden is waarom we een aantal nieuwe kinderen in de groep hebben", vertelt ze. Herbert Driessen, trainer van IJsclub Losser geniet van het enthousiasme binnen de vereniging. "We hebben een groep met veel gemotiveerde skeeleraars, dat geeft veel energie."

Hoe de rest van het seizoen eruit gaat zien, is nog even afwachten. Renske en Merle, twee leden van de skeelervereniging uit Rijssen, hebben vooral zin om weer wedstrijden te rijden. "Ik hoop dat de wedstrijden weer door mogen gaan, want dat is het allerleukste", vertelt Merle. "Vooral de gezelligheid en de spanning bij de wedstrijden zijn leuk."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan