Tickets
Shop
Nieuws 09 mrt 2021

Otterspeer terug naar oude nest bij Team Reggeborgh

Hein Otterspeer keert volgend seizoen terug naar zijn oude coach Gerard van Velde. Na zeven jaar bij Team Jumbo-Visma en haar voorgangers verkast de sprinter naar Team Reggeborgh. In de beginjaren van zijn carrière werkte Otterspeer ook al met Van Velde samen bij APPM en Beslist.nl.

Foto : Soenar Chamid

De regerend Nederlands kampioen sprint heeft bij Team Reggeborgh een contract ondertekend van twee jaar. Het was geen makkelijke keuze, licht Otterspeer toe. "Ik heb er met veel mensen over gesproken en dit is voor mij de beste weg naar het olympisch podium. Ik heb fantastische tijden en successen bij Jumbo gekend, maar nu is het tijd voor een andere weg in mijn carrière. Ik volg mijn hart."

De 32-jarige sprinter werd al drie keer Nederlands kampioen sprint, maar behaalde nog geen goud bij EK's of WK's. Zilver op zowel het EK als WK sprint is zijn beste prestatie. Over zijn doelen bij Team Reggeborgh is Otterspeer duidelijk. "Dat zijn de Olympische Spelen. Ik weet dat ik het in me heb.
We willen allemaal olympisch goud, ik ook. Met die gedachte sta ik iedere dag op."

Otterspeer is de derde aanwinst voor Team Reggeborgh. Eerder trok de ploeg ook al Stefan Westenbroek en Marrit Fledderus aan. Ronald Mulder verlengde zijn contract bij de ploeg die onder anderen ook Ireen Wüst en Femke Kok onder contract heeft staan. Bij Team Reggeborgh treft Otterspeer tevens zijn oud-ploeggenoot Kjeld Nuis. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan