Tickets
Shop
Nieuws 15 mrt 2021

Landelijke inlinewedstrijden in april afgelast

De sectie inlineskaten van de KNSB heeft besloten om de landelijke wedstrijden voor april te laten vervallen. Het betreft de landelijke baanwedstrijden op 9 en 10 april te Wolvega en Heerenveen en de pupillendag op 24 april te Zoeterwoude. Ook de marathons in Oldebroek en Steenwijk gaan niet door.

Foto : Neeke Smit

"Reikhalzend kijken we allemaal uit naar de start van de nieuwe inline competitie. Wij hadden ook gedacht dat er nu al meer mogelijk zou zijn, maar de realiteit is anders", meldt de sectie. "Ondanks dat sinds de uitbraak van het coronavirus heel Nederland op de wielen staat en juist daardoor extra aan zijn gezondheid werkt, zijn de regels voor georganiseerde wedstrijden en trainingen zoals ze zijn."

Volgens de huidige regels, die in ieder geval tot en met 30 maart van kracht zijn, mogen jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar sporten in groepsverband en mogen deze wedstrijden onderling spelen, maar wel alleen buiten en op de eigen sportaccommodatie. Regionale of landelijke wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor 27 jaar en ouder geldt dat je met hooguit 4 personen mag trainen op 1,5 meter afstand van elkaar. Groepslessen, trainingen en wedstrijden zijn voor deze laatste groep niet toegestaan. 

In afwachting van de verdere besluitvorming rond sporten doet de KNSB er alles aan om zo snel mogelijk alsnog van start te gaan met de competitie. Hiervoor vindt op alle denkbare niveaus overleg plaats. "Mochten hiervoor aanpassingen in de kalender noodzakelijk zijn, dan gaan wij deze niet uit de weg." Voor de klim van Steenwijk wordt bijvoorbeeld al gezocht naar een vervangende datum eind juli of  begin augustus.

"De sport moet door en zo snel mogelijk. Vorig jaar hebben we bewezen dat wij wedstrijden veilig en coronaproof kunnen opzetten. Ook afgelopen winter is er bij de andere disciplines binnen de KNSB veel nieuwe ervaring opgedaan. Wij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat we snel groen licht zullen krijgen om van start te kunnen gaan. Mocht dit toch eerder kunnen dan doen we dat zeker."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan